Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 8 kpl
> Makukoulua alakoululaisille
Makukoulu-kirja tarjoaa koululaisille mahdollisuuden tutustua ohjatusti ruuan, makujen ja hajujen maailmaan. websivulla on linkki pdf-dokumenttiin.Toimintakäsikirjaan on koottu opettajien avuksi tietoa ja vinkkejä makukoulun toteuttamiseen. Teos johdattaa ymmärtämään ravitsemuksen syömisen, maistamisen ja nautinnon kokonaisuudeksi. Teos tarjoaa opettajille ja kouluille lisävälineen syömisen, elintarvikkeiden, kuluttajakasvatuksen ja ravitsemuksen tuomiseen osaksi opetusta. Makukoulu sisältää perustietoa mauista ja siitä, miten eri aistit vaikuttavat makuihin sekä ohjeita oppituntien ja case-tyyppisten harjoitusten järjestämiseen. Teoksen lukemiseen tietokoneella tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman,jonka voi ladata Internetistä ilmaiseksi.
Asiasanat: ruoka-aineet maku (aineen ominaisuudet) elintarvikkeet aistit makuaisti ruoka ruoka peruskoulun ala-aste aistiminen

> Paritanssi
Sivusto tarjoaa tietoa paritanssista. Ohjeita on mm. perusaskeleista sekä välineistä ja varusteista. Ohjeita löytyy myös opettajille. Aineisto on tarkoitettu perusopetukseen luokille 1-6.
Asiasanat: liikunta perusopetus tanssi tanssi liikuntakasvatus peruskoulun ala-aste paritanssi

> Kasveja ja Kulttuuria
Sivusto kasveista osana suomalaista kultturiperintöä. Sivuston tavoitteena on auttaa huomioimaan kasvien suuri rooli jokapäiväisessä elämässä. Sisältää kasvientunnistustehtäviä ja niihin liittyviä kulttuuritehtäviä. Lisäksi sivustolta löytyy artikkeleja Elävää kulttuuriperintöä-kirjasta ja kasviaiheisia tarinoita, sekä ladattavaksi muistipeli (vaatii Adobe Acrobat Readerin) ja taustakuvia. Sivustolta löytyy kasviaiheinen linkkikokoelma, ja opettajan käyttöön tarkoitettuja linkkejä, jotka sisältävät ideoita ja tehtäväesimerkkejä aihepiirin opetukseen. Sivustot näkyvät parhaiten Firefox, IE 5+, Mozilla, Opera ja Netscape 7+ selaimilla.
Asiasanat: kulttuuriperintö kasvit biologia kasvi ympäristökasvatus biologia ympäristö kulttuuritausta kulttuuri kasvitiede peruskoulun ala-aste

> Seikkailu Suomenlinnassa
Seikkailumuotoinen opetusohjelma, jossa tutustutaan mielenkiintoisella tavalla Suomenlinnaan sekä Suomen historiaan. Oppilas etenee seikkailussa kartan avulla, ja ratkaisee matkan varrella erilaisia tehtäviä.
Asiasanat: historia Suomenlinnan merilinnoitus opetusmateriaalit Suomi historia peruskoulun ala-aste peruskoulu

> EDU - Miina, Ville ja vintiöt - opettajan opas
Opetushallituksen tuottama oppikirja elämänkatsomustiedon opetukseen perusopetuksen 1.–5. luokille. Opettajille suunnattu tukimateriaali koostuu kahdesta osiosta: toisessa kokonaisuudessa selvitetään elämänkatsomustietoa oppiaineena ja toisessa osiossa on kirjan kappaleisiin liittyvää tukimateriaalia.
Asiasanat: elämänkatsomustieto etiikka opetusmateriaalit peruskoulun ala-aste opettajanoppaat

> Horošo 1-2 opettajan materiaali
Horošo-sarja on tarkoitettu peruskoulun A-venäjän lukijoille. Horošo-oppikirjan opettajanmateriaali koostuu puheen aktivoimiseksi tarkoitetuista kalvoista ja miellekartoista, kuullun- ja tekstinymmärtämistehtävistä, kertaustehtävistä, joita ovat myös ristisanatehtävät ja "Hyödylliset sanonnat"- pelit, ja kokeista.
Asiasanat: kielioppaat venäjän kieli opetusmateriaalit venäjän kieli peruskoulun ala-aste kielten opetus

> Uudet kirjaimet ja numerot
Luokanopettajille ja esiopettajille suunnattu sivusto tekstaus- ja kirjoituskirjainten sekä numeroiden opettamisesta. Havainnollinen ja selkeä tietopaketti myös vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille. Vaatii flash-ohjelmiston olemassaolon koneella.
Asiasanat: kirjoittaminen kirjaimet numerot matematiikka kirjoittaminen kirjoittamisvalmiuksien kehittäminen esikoulu esikoulukasvatus peruskoulun ala-aste numero

> Historian tuulet 5-6 luokka
Historian tuulet-kirjasarjaan liittyvä sivusto, jossa on huolella tehdyt tehtävät eri luokka-asteille.Tehtäviin liittyy myös CD-rom aineistoa sekä virtuaalipelejä. Myös opettajan osio. Tehtävistä on paljon linkkejä lisätietoihin ja tiedonhakuun.
Asiasanat: kirjasarjat historia yleinen historia peruskoulun ala-aste historia

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus