Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Puhelinvastaaja
Oppilaan on löydettävä kuuntelemalla ja päättelemällä sopiva ajankohta kolmen henkilön tapaamiselle. Puhelinvastaajaan on jätetty viestejä, jotka oppilas voi kuunnella napauttamalla painikkeita. Viesteissä eri ihmiset kertovat, milloin heillä on menoja ja milloin kalenterissa olisi vapaata aikaa. Kuuntelemalla tarkasti oppilaan on pääteltävä, mikä annetuista viikonpäivistä ja kellonajoista on ainoa mahdollinen tapaamisajankohta. Kuullunymmärtämisen lisäksi on siis pystyttävä soveltamaan annettuja tietoja tehtävän ratkaisemiseksi. Soveltuu eri ikäisille oppilaille, joilla on englannin kielen perustaidot.
Asiasanat: puhelinkäyttäytyminen harjoitukset englannin kieli puhelinneuvottelu kielitaito kuullun ymmärtäminen englannin kieli harjoitus viestintä

> Puhelinfraasit
Aihiossa esiintyy lukuisia käyttökelpoisia fraaseja käytettäväksi esimerkiksi työelämässä. Samalla oppilas oppii poimimaan sanontoja puheesta. Oppilaan tehtävänä on täyttää rakennekaaviot kuulemansa perusteella. Napauttamalla kolmea puhelimen kuvaa oppilas kuulee puhelimessa yleisesti esiintyviä repliikkejä, joita käytetään, kun pahoitellaan sitä, että tavoiteltu henkilö ei ole tavoitettavissa (esim. ”I’m afraid she’s out of town all week. She’ll be back on Monday.”, “I’m sorry, he is on the other line. Would you like to hold?”). Puhelimien alla olevassa rakennekaaviossa on valmiina joitakin sanoja ja oppilaan tulee täydentää kukin rivi poimimalla repliikkien joukosta kokonaisia fraaseja kuulon perusteella.
Asiasanat: englannin kieli fraasit harjoitukset puhelinkäyttäytyminen puhelimet kielitaito puhelinneuvottelu englannin kieli viestintä

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus