Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Kaupunkeja
Venäläisiä kaupunkeja koskeva monivalintamuotoinen tietokilpailu, jossa valitaan valikosta oikea kaupunki kuhunkin kysymykseen.
Asiasanat: venäjän kieli tietokilpailut maantiede kaupungit (hallintoalueet) venäjän kieli kaupunki Venäjä

> Munkkiniemi eilen - tänään
Yksilölliseen opiskeluun sekä ryhmätyöskentelyyn yläasteella ja lukiossa. Ympäristökasvatusaineisto kaupunkialueelta käsittelee rakennettua ympäristöä. Materiaali koostuu eri teemoja käsittelevistä selostuksista, kuvista, lähdeviitteistä, yhteystiedoista ja tehtäväehdotuksista. Oppimateriaalin tavoitteena on innostaa tunnistamaan ympäristön historiallisia kerrostumia ja muutosprosesseja. Tehtävien kautta joudutaan pohtimaan omia ympäristökäsityksiä ja asenteita. . Aineisto on lainattavissa kansiona esimerkiksi Suomen ympäristökeskuksen kirjastosta
Asiasanat: ympäristöhistoria kaupunkisuunnittelu kartat kaupungit (hallintoalueet) kaavoitus kaupunkiseudut ympäristökasvatus karttaoppi historia kaupunki maantiede kaupunkiympäristö ympäristökasvatus Munkkiniemi Helsinki

> Två promenader i Stockholm - promenad 1
Kahdella virtuaalisella kävelyretkellä tutustutaan Tukholmaan. Materiaalit on suunnattu perusopetuksen 9.-luokkalaisille. Materiaalien läpikäynti harjoittaa kuullunymmärtämistä. Oppilas kulkee annettujen ohjeiden mukaan eteenpäin kartalla ja kuvissa. Ohjeet voi toistaa klikkaamalla Play-painiketta. Ensimmäisellä kävelyllä matkataan Tukholman vanhan kaupungin (Gamla Stan) halki katsomaan kuninkaanlinnan vahdinvaihtoa. Matkalla tutustutaan vanhan kaupungin tärkeimpiin maamerkkeihin.
Asiasanat: ruotsin kieli kaupunginosat ruotsin kieli kaupunki kielten opetus Opetushallitus

> Historiakierros Helsingin keskustassa
Etsi kartalta Helsingin kaupungin Eduskuntatalo, Yliopisto, Vanha kirkko, Kaisaniemi, Tähtitorninmäki... Linkistä löydät kunkin kohteen kohdalta runsaat faktatiedot. Sivustolla on yhteensä 10 kohdetta, jotka esitellään sekä historiallisin että nykypäivän kuvin ja tekstein.
Asiasanat: historia pääkaupunkiseutu (Suomi) rakennukset rakennukset historia kaupunki Helsinki

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus