Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 10 kpl
> Viking Quest Ancient History in depth: Viking Quest
BBC:n tekemä hauska viikinkiroolipeli, jossa tehdyt valinnat vaikuttavat pelin kulkuun. Peli on englanninkielinen ja soveltuu sekä kielen että historian ja kulttuurien opiskeluun ja kertaukseen. Play the game of 'Viking Quest', which takes you back to AD 793. Can you build a ship, cross the seas, loot a monastery and return home to claim your prize? Your chief has set the challenge, it's up to you to respond.
Asiasanat: keskiaika viikingit viikinkiaika oppimispelit historia viikinkiretket historia opetuspeli keskiajan historia

> Wolfram Demonstrations Project: Country Flag Quiz
Englanninkielinen oppimispeli, jossa tulee yhdistää oikea lippu oikeaan valtioon. Harjoittelukohdetta voi rajoittaa koskemaan esim. tiettyä maanosaa. Match the country name in the popup menu to the flag at its left. Control the number of flags with the slider. Use the popup menu to restrict the quiz to a region of the world. Advance the new game slider to see a new game.
Asiasanat: valtiot -- tunnukset valtiot maantieto oppimispelit maantiede liput valtio opetuspeli maantiede

> Mitä liikuntakasvatus on?
Esittelee liikuntakasvatuksen käsitettä sekä sen keskeisiä tavoitteita: liikuntaan kasvattamista ja liikunnan avulla kasvattamista.
Asiasanat: liikuntakasvatus liikunta liikuntakasvatus opetuspeli peruskoulu opetusmenetelmä

> France Aventures
France aventures on seikkailupeli ja opetusohjelma, joka on tarkoitettu ranskaa muutaman vuoden opiskelleille. Mukana opettajan opas.
Asiasanat: ranskan kieli opetusohjelmat (oppilaitokset) seikkailupelit peruskoulu opetuspeli ranskan kieli opetusmenetelmä

> Numbers - Numeropeli
Aihio harjoittaa lukusanoja pelimäisellä tavalla. Tehtävässä on viisi vaihetta, joihin kone arpoo aina erisuuruiset lukusanat harjoiteltavaksi. Tehtävä kehittää erityisesti kirjoitetun numeron ja sen lausumisen yhteyden tunnistamista. Oppilaan tehtävänä on tunnistaa äänen perusteella oikeat lukusanat. Ruudun alalaidassa on viisi puhekuplaa, joista kaikista kuuluu eri luku. Oppilaan tulee raahata peräkkäiset lukusanat ruudulla jo valmiina näkyvän lukusanan jatkoksi. Tarkoituksena on muodostaa kolmen peräkkäisen luvun kokonaisuus. Ohjelma tunnistaa oikean luvun automaattisesti ja lukitsee sen paikoilleen. Väärästä siirrosta ohjelma siirtyy seuraavaan vaiheeseen. Soveltuu 9–13-vuotiaille oppilaille.
Asiasanat: kuullun ymmärtäminen luvut englannin kieli kielet kielitaito kuullun ymmärtäminen opetuspeli englannin kieli

> Katuhaastattelu
Interaktiivinen englanninkielen kuullun ymmärtämisen harjoitus, jossa yhdistetään toisiinsa kysymyksiä ja vastauksia.
Asiasanat: englannin kieli kuullun ymmärtäminen kuullun ymmärtäminen kielitaito opetuspeli englannin kieli kielet

> Sentence snooker
Tämän aihion tavoitteena on tuoda perinteisiin rakenneharjoituksiin pelimäisiä piirteitä. Oppilaan tehtävänä on muodostaa lauseita järjestämällä ruudulla näkyviä pallorivistöjä niin, että yksi lause on aina yhdellä pallorivillä. Napauttamalla palloa se putoaa alemmalle riville tai jos se ei sisällä sanaa, se häviää. Oppilaan tulee miettiä toimintastrategia, jolla hän saa koottua mahdollisimman monta lauseista. Niinpä aina ei kannatakaan aloittaa ylimmältä riviltä, vaan pitää huomioida kaikki viisi lausetta samanaikaisesti ja toimia vasta sitten. Oikein muodostettu lause kuuluu puhuttuna heti, kun oppilas on saanut sen koottua. Kun oppilas on saanut kaikki lauseet muodostettua tai joutunut ”umpikujaan”, hän on tilanteessa jossa millään siirroilla ei enää synny lausetta, tehtävä on tehty. Pallot katoavat, ohjelma näyttää kaikki oikein muodostetut lauseet ja oppilas kuulee ne myös puhuttuna. Soveltuu 10–15-vuotiaille englannin kielen perustaidot hallitseville oppilaille.
Asiasanat: pelit englannin kieli opetuspeli kielitaito pelaaminen englannin kieli

> Puutarhatonttuseikkailu
Seikkailupeli saksaa muutaman vuoden opiskelleille ja kaikille saksan kielestä kiinnostuneille. Pelaamalla kerrataan saksan kielen keskeistä sanastoa sekä rakenteita mm. kuullun - ja tekstinymmärtämistä,lukusanat, kieltosanat, prepositiot,ruoka-aineet,värit, viikonpäivät.Peli on kokonaisuus, mutta siitä voi myös halutessaan pelata vain osan. Opettajalle suunnatut ohjeet löytyvät erillisestä opettajan oppaasta. Peli on tarkoitettu perusopetuksessa käytettäväksi.
Asiasanat: pelit saksan kieli opetuspeli peruskoulu saksan kieli kielitaito

> Yhdenmuotoiset kolmiot
Matematiikan oppimisaihio, jossa etsitään yhdenmuotoisista kolmioista yhtä suuria kulmia. Oppimisaihio on Java-sovellus.
Asiasanat: geometria matematiikka luonnontieteet matematiikka opetuspeli geometria

> Tervetuloa lasten Kansallismuseoon!
Selkeät ja hyvin ohjeistetut sivut, joiden avulla pääsee tutustumaan kahden virtuaalisen seikkailun merkeissä Kansallismuseon kahden kerroksen kohteisiin. Sivusto sisältää tulostettavat seikkailusivut myös aitoa museokäyntiä varten. Sivustolat alöytyy lisäksi tehtäviä ja Savupirtti-osio, jossa tutustutaan elämään savupirtissä. Jotta sivut toimisivat kuten on tarkoitettu, tulee selaimessa olla sallittuna JavaScript.
Asiasanat: museot kansallismuseot museoesineet historia museo peruskoulu historia museokasvatus opetuspeli

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus