Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 12 kpl
1 2 | seuraava >>
> BBC - History For Kids
BBC:n "Historiaa lapsille" -sivusto, jossa historian eri aikakausia ja ilmiöitä voi opiskella mm. erilaisten pelien ja aktiviteettien avulla. Enter ancient worlds, meet famous people and discover fascinating facts by exploring a wide selection of historical games and activities.
Asiasanat: oppimispelit verkko-oppiminen historia aikakaudet verkko-oppimateriaali pelaaminen oppimisympäristö historiallinen henkilö historia

> WordDive Aventura
Facebook-ympäristöön toteutettu sosiaalinen peli espanjan opiskeluun. Tutustu 15 historialliseen kaupunkiin Espanjassa ja opi hieman yli 200 sanaa ja lausetta espanjan kieltä. Aventura on Espanjaan sijoittuva seikkailupeli, jossa edetään kieltä opiskellen.
Asiasanat: pelit toiminnalliset materiaalit espanjalaiset espanjan kieli Espanja pelaaminen espanjan kieli

> Ultimate
Opetusmateriaalia ultimatesta perusopetukseen ja toiselle asteelle. Näiltä sivuilta löydät aktivoivia harjoitteita ja opetusvinkkejä ultimateen. Lajisivut on tuotettu yhteistyössä lajin asiantuntijatahon kanssa.
Asiasanat: joukkueurheilu urheilu urheilulajit liikunta frisbee joukkuepelit joukkueurheilu pelaaminen liikuntakasvatus ultimate

> Sulkapallo
Sulkapallopeliin pääsee helposti mukaan ja onnistumisen elämyksiä koetaan jo harjoittelun alkuvaiheessa. Verkkosivuston tarkoituksena on, että opettaja löytäisi nopeasti ja tehokkaasti tuen oppituntiensa sisällön suunnitteluun ja toteutukseen. Sivusto koostuu ohjeista opettajille, tarvittavien välineiden kuvauksista, vinkeistä erilaisiksi oheispeleiksi, sekä vuosiluokittain jäsennetyistä ohjeista, joden tarkoituksena on auttaa opettajaa tarkoituksenmukaisten opetussisältöjen valitsemisessa. Lisäksi sivustolla on Sulkapalloliiton tuottamia opettajille suunnattuja vapaasti ladattavia pdf-dokumentteja.
Asiasanat: liikunta liikuntakasvatus mailapelit sulkapallo pelaaminen opetussuunnitelma liikuntakasvatus opetusmenetelmä

> Salibandy
Liikuntalajeina sähly ja salibandy muistuttavat paljon toisiaan, ja verkkosivustolla käsitelläänkin molempia lajeja. Sivuston tarkoituksena on, että opettaja löytäisi nopeasti ja tehokkaasti tuen oppituntiensa sisällön suunnitteluun ja toteutukseen. Sivusto sisältää ohjeita opettajalle, kuvaukset lajien säännöistä ja perustaidoista sekä tarvittavista varusteista; sekä vuosiluokittain jäsennetyt ohjeet, joiden tarkoituksena on auttaa opettajaa tarkoituksenmukaisten opetussisältöjen valitsemisessa. Osa aineistosta on pdf-muodossa, ja lisänä on myös linkkejä lajiin liittyville verkkosivustoille.
Asiasanat: salibandy sähly liikuntakasvatus joukkuepelit liikunta joukkueurheilu mailapelit liikuntakasvatus peruskoulu joukkueurheilu pelaaminen

> Käsipallo
Käsipallo on helppo ja hauska peli kaikenikäisille ja -taitoisille oppilaille. Sujuvaan peliin päästään yleensä nopeasti heti ensimmäisellä harjoittelukerralla. Peliä voi soveltaen pelata pienessäkin salissa ja sovelletuin välinein. Verkkosivuston tarkoituksena on, että opettaja löytäisi nopeasti ja tehokkaasti tuen oppituntiensa sisällön suunnitteluun ja toteutukseen. Sivusto koostuu ohjeista opettajalle, pelin sääntöjen ja keskeisten taitojen kuvauksista sekä vuosiluokittain jäsennetyistä ohjeista ja vinkeistä erilaisiin pelimuotoihin, lajiharjoitteisiin ja käsipallotaitoja kehittäviin palloleikkeihin, joiden tarkoituksena on auttaa opettajaa tarkoituksenmukaisten opetussisältöjen valitsemisessa.
Asiasanat: liikunta joukkueurheilu käsipallo joukkuepelit liikuntakasvatus liikuntakasvatus joukkueurheilu pelaaminen

> Koripallo
Koripallo tarjoaa koululiikuntaan mainion mahdollisuuden harjoitella joukkuepelaamista ja ryhmässä toimimista. Verkkosivuston tarkoituksena on, että opettaja löytäisi nopeasti ja tehokkaasti tuen oppituntiensa sisällön suunnitteluun ja toteutukseen. Sivustolla esitellään koripallossa tarvittavat välineet ja lajin säännöt, sekä annetaan vuosiluokittain jäsennettyjä ohjeita ja vinkkejä erilaisiin harjoituksiin ja pelimuotoihin, joiden tarkoituksena on auttaa opettajaa tarkoituksenmukaisten opetussisältöjen valitsemisessa.
Asiasanat: liikuntakasvatus koripallo joukkueurheilu liikunta joukkuepelit liikuntakasvatus pelaaminen joukkueurheilu

> Jalkapallo
Jalkapallo sopii jokaiselle luokka-asteelle sen matalan aloituskynnyksen vuoksi. Laji kehittää monipuolisesti ja leikinomaisesti fyysis-motorisia ominaisuuksia sekä sosiaalisia taitoja. Verkkosivuston tarkoituksena on, että opettaja löytäisi nopeasti ja tehokkaasti tuen oppituntiensa sisällön suunnitteluun ja toteutukseen. Sivustolle on koottu vuosiluokittain jäsennettyjä vinkkejä erilaisiin palloilutaitoja kehittäviin harjoituksiin ja leikkeihin sekä selkeitä ja yksinkertaisia mallitunteja, jotka koostuvat alkuleikistä, taito-osuudesta ja pelihetkestä. Malleissa on mainittu myös tarvittavat välineet sekä vinkkejä opettajalle. Sivusto tukee Kaikki Pelaa -ideologiaa.
Asiasanat: liikunta joukkuepelit jalkapallo joukkueurheilu liikuntakasvatus joukkueurheilu pelaaminen liikuntakasvatus

> Köpenhamn – aineistoa tanskan kielen opiskeluun
Oppimateriaalin avulla harjoitellaan tanskan kielen kuullun ymmärtämistä, ja se soveltuu myös ruotsin kuullun ymmärtämiseen peruskoulun yläluokille sekä lukioon. Pelissä edetään Kööpenhaminan kaduilla ohjeiden mukaisesti, ja matkan varrella saadaan tietoa kaupungin historiasta, rakennuksista ja paikoista. Pelin kesto on noin 25 minuuttia, ja pelaamiseen tarvitaan Adobe Flash Player.
Asiasanat: kuullun ymmärtäminen tanskan kieli pelit kuullun ymmärtäminen pelaaminen ruotsin kieli tanskan kieli

> Sentence snooker
Tämän aihion tavoitteena on tuoda perinteisiin rakenneharjoituksiin pelimäisiä piirteitä. Oppilaan tehtävänä on muodostaa lauseita järjestämällä ruudulla näkyviä pallorivistöjä niin, että yksi lause on aina yhdellä pallorivillä. Napauttamalla palloa se putoaa alemmalle riville tai jos se ei sisällä sanaa, se häviää. Oppilaan tulee miettiä toimintastrategia, jolla hän saa koottua mahdollisimman monta lauseista. Niinpä aina ei kannatakaan aloittaa ylimmältä riviltä, vaan pitää huomioida kaikki viisi lausetta samanaikaisesti ja toimia vasta sitten. Oikein muodostettu lause kuuluu puhuttuna heti, kun oppilas on saanut sen koottua. Kun oppilas on saanut kaikki lauseet muodostettua tai joutunut ”umpikujaan”, hän on tilanteessa jossa millään siirroilla ei enää synny lausetta, tehtävä on tehty. Pallot katoavat, ohjelma näyttää kaikki oikein muodostetut lauseet ja oppilas kuulee ne myös puhuttuna. Soveltuu 10–15-vuotiaille englannin kielen perustaidot hallitseville oppilaille.
Asiasanat: pelit englannin kieli opetuspeli kielitaito pelaaminen englannin kieli

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus