Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
> Eurooppa tutuksi
Liedon verkkokoulun opetussivustolla opetellaan karttatehtävien avulla Länsi- ja Itä-Euroopan valtioita sekä Länsi-Euroopan pääkaupunkeja.
Asiasanat: kartografia maantiede itäeurooppalaiset eurooppalaiset länsieurooppalaiset maantieto Eurooppa

> Euroopan Unionin portaali kouluille ja korkeakouluille
EUROPA -opettajainhuone tarjoaa monipuolisen valikoiman sähköistä oppimateriaalia Euroopan unionista.
Asiasanat: EU, Eurooppa, oppimateriaali

> Gender equality in the EU in 2009
Tutkimus: Tasa-arvo Euroopan eri maissa.
Asiasanat: tasa-arvo EU-maat Euroopan unioni Eurooppa

> Europeans and Tourism
Tutkimus eurooppalaisten matkailemisesta.
Asiasanat: matkailu Eurooppa

> Eurooppalainen ihminen
Pohtii eurooppalaisuutta. Perehtymällä kulttuurin juuriin opitaan tunnistamaan ja arvioimaan kriittisemmin myös omia ajatuksia ja ajattelutottumuksia. Samalla voi miettiä omaa identiteettiään. Sisältää testaa tietosi -osioita ja historian ylioppilaskirjoitustehtäviä.
Asiasanat: uusi aika aikakaudet keskiaika historia kirkkohistoria vanha aika eurooppalaisuus politiikka kulttuurihistoria kulttuuritausta etäopetus politiikka keskiajan historia historia Eurooppa Eurooppa

> Etälukio - Historia
Opiskeluaineisto koostuu oppikirjasta, www-aineistosta ja radio- ja tv-ohjelmista sekä etämateriaalista. Ohjeet eri aineistojen käyttämistä varten. Sisältää kattavasti tietoa Euroopan historiasta, maailmanhistoriasta ja Suomen historiasta. Oppimista ja osaamista voi testata koekysymyksillä ja esseevastauksilla sekä yo-kirjoitusten tehtävillä.
Asiasanat: kylmä sota kulttuurihistoria kansainvälinen politiikka historia kulttuuri Suomi Eurooppa kulttuuri etäopetus historia kansainväliset suhteet maailmansodat, Suomen_historia Eurooppa, Euroopan_historia,

> Suvaitsevaisuus Länsi-Euroopassa
Suvaitsevaisuus Länsi-Euroopassa -oppimateriaali sisältää tietoa suvaitsevaisuudesta, vähemmistöistä, pakolaisista ja ulkomaalaisista sekä pakolaisista ja ulkomaalaisista tiedotusvälineissä, rasismin historiasta ja monikulttuurisuudesta. Oppimateriaali koostuu artikkeleista, termien määritelmistä ja lähikäsitteistä, oppilaiden runoista ja kuvista sekä lukioiden ja yläasteiden oppilaiden kirjoituskilpailuissa menestyneistä kirjoituksista. Aineistoa voidaan käyttää sekä tuntiopetuksen lisänä että itsenäiseen opiskeluun. Materiaali sisältää asiahakemiston. Asiahakemistoon on koottu "Suvaitsevaisuus Länsi-Euroopassa" -artikkelien aiheiden mukaiset hakusanat. Asiahakemiston haku käyttää sekä kehyksiä että JavaScriptiä. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää vapaata sanahakua.
Asiasanat: ulkomaalaiset monikulttuurisuus kansalliset vähemmistöt kulttuurienvälisyys orjuus alkuperäiskansat darwinismi etniset vähemmistöt siirtoväki saamelaisuus skinheadit ihmisyys kulttuurierot rasismi joukkoviestimet suvaitsevaisuus kielelliset vähemmistöt politiikka uskonnolliset vähemmistöt asenteet islam ihmisoikeudet rodut (etniset ryhmät) vähemmistöt pakolaiset erilaisuus antisemitismi suvaitsevuus kulttuurienvälinen kasvatus lukio ihmisoikeudet kulttuurin moniarvoisuus peruskoulu Darwin Voltaire Amnesty Aristoteles Rousseau Länsi-Eurooppa

> Euroopan nuorisoportaali
Nuorisoportaalista nuoret saavat tietoa siitä, kuinka he voivat osallistua ja muuttaa asioita, ja auttaa heitä saamaan yhteyden toisiinsa, vaihtamaan tietoja ja ideoita.
Asiasanat: Euroopan unioni yhteiskuntaoppi työmarkkinat opiskelu työskentely EU Eurooppa

> Tarujen Eurooppa - Kalevalan tarinat
Tarujen Eurooppa- sivut esittelee Kalevalan lisäksi myyttisiä tarustoja Islannista, Skotlannista, Belgiasta ja Italiasta. Tarinoiden lisäksi info-osuus, sanasto ja tehtäväsivut koululaisille. Sivujen käyttöön tarvitaan Flash 5.0 -laajennus, jonka voi ladata aloitussivulla olevasta linkistä.
Asiasanat: Kalevala mytologia tarina Eurooppa tarinoiden kertominen myytit tarinat tarut Eurooppa

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus