Peli, jossa tutustutaan siihen, kuinka potilas saa tietää diagnoosistaan. Tarinakorttit tuovat peliin lisää näkökulmia sekä kehoittavat oppilaat pohtimaan potilaan asemaa.
Asiasanat:
nullhoitosuhdeetiikkadiagnoosi
Lyhyt kysely opettajille jaettavksi oppilaille liittyen luonnontieteiden opiskeluun. Helppo ja nopea kysely selvittää oppilaiden pohjatietoja sekä saada selville oppilaiden mielipiteitä luonnontieteiden opiskelusta.
Asiasanat:
matematiikkafysiikkanullkemiabiologia
Perehtykää tieteelliseen löytöön materiaalien saralla, petrokemian alalla vuodesta 1800 nykypäivään. Tutkikaa oppilaiden kanssa keksintöä ja laatikaa digitaalinen resurssi, jossa kerrotaan mitä opitte.
Asiasanat:
nullkeksinnötpetrokemia
Ovatko kaikki tietyn alkuaineen atomit samanlaisia? Miten isotoopit voi erottaa toisistaan? Opi isotoopeista ja miten alkuaineen keskimääräinen atomimassa lasketaan
Asiasanat:
isotoopitoliotnull
Mistä tietää onko kemiallinen yhtälö tasapainotettu? Mitä yhtälössä saa muuttaa sen tasapainottamiseksi? Testaa käsityksiäsi pelaamalla tätä peliä!
Asiasanat:
reagenssitnullmolekyylitatomit
Materiaalissa voi tutkia valon taittumista kahden väliaineen rajapinnassa. Materiaalissa esimerkiksi osoitetaan, miten lähtöaineen vaihtaminen ilmasta vedeksi muuttaa taitekulmaa valon tullessa lasiin. Simulaatiossa voi myös kokeilla erimuotoisia prismoja ja tehdä sateenkaaria. Materiaalin kieltä voi vaihtaa sivun alalaidasta.
Asiasanat:
heijastuminensäteilynulltaittuminenvalospektritväliainerajapinta
Opi erilaisista radiometrisistä ajoitusmenetelmistä, kuten hiiliajoituksesta. Ymmärrä miten hajoaminen ja puoliintumisaika toimivat ja mahdollistavat siten ajoittamisen. Pelaa peliä, joka testaa kykyäsi laskea jäljellä kohteessa olevan ajoitusalkuaineen prosentuaalinen määrä.
Asiasanat:
nullpuoliintumisaika
Materiaalissa voi tutkia useiden eri alkuaineiden kahden eri atomin välistä vuorovaikutusta. Ottamalla käyttöön voimavektorit nähdään, onko atomeihin vaikuttava kokonaisvoima tai yksittäiseen atomiin vaikuttava voima puoleensa vetävä vai hylkivä. Simulaatiossa voi myös kokeilla "säädettävän vetovoiman" atomia ja huomata, miten parametrien muuttaminen vaikuttaa vuorovaikutukseen.
Asiasanat:
typpiaineen olomuodotvuorovaikutusalkuaineethappiatomitnullvoima (fyysiset ominaisuudet)
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.