Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 23 kpl
1 2 3 | seuraava >>
> Neulonta
Peruskolun käsityöopettajille ja oppilaille tehty laaja sivusto neulonnasta. Materiaali sisältää 350 sivua, joiden teemoina ovat: Mitä neulonta on, tekniikka ja rakenne oikea ja vasenkätisille, neulokset, neuleiden suunnittelu, asusteita ja vaatteita, pientä kivaa puikoilla, koti ja sisustus, kulttuuri ja perinne, esittelyjä, testejä ja tehtäviä, linkkejä. Materiaali sopii myös ammatilliseen koulutukseen ja opettajakoulutuksessa käytettäväksi materiaaliksi.
Asiasanat: neulonta käsityöala käsityöt käsityöohjeet käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityökasvatus

> Kudos ja neulos sanaristikko
Peruskoulun oppilaille tehty sanaristikko testi oman osaamisen arviointiin kudos ja neulos teemoista. Tehtävä sisältää kahdeksan sanaa ja se sopii hyvin oppitunnin osaksi. Oppilas saa oikeat vastaukset heti näkyviin.
Asiasanat: käsityöala kudonta käsityökasvatus arviointi neulonta käsityö (toiminta) testit

> Mikä neulepinta kuvassa on?
Peruskoulun oppilaille tehty osaamisen arviointitesti neulepintojen tunnistamisesta. Testissä on valokuva neulepinnasta ja neljä vaihtoehtoa, joista yksi on oikein. Oppilas saa heti palautetta vastauksen oikeellisuudesta ja hän pääsee testissä eteenpäin kun tehtävä on oikein. Testissä on yhteensä 10 vaihetta ja se sopii toteutettavaksi oppitunnin osana.
Asiasanat: käsityö (toiminta) arviointi käsityönopettajat käsityökasvatus käsityöala neulonta

> Vaatteiden huolto
Nicehousen pääsivulta vaatetusta käsitteleville sivuille pääsee Vaatehuone-linkistä. Sivuilla käsitellään monipuolisesti vaatteisiin ja niiden huoltoon sekä pukeutumiseen liittyviä aiheita. Osioita ovat mm. muoti ja tyylit, ompeleminen, neulominen, vaatehuolto sekä pukeutumisoppaat. Sivuilla on myös kokoelma sivuston aiheisiin liittyviä linkkejä. Sivut sopivat sekä itseopiskelu- että ryhmätyömateriaaliksi.
Asiasanat: pukeutuminen muoti ompelu neulonta vaatehuolto ompelu vaatetus muoti tekstiilitaide tekstiilit pukeutumisoppaat

> Tekstiilityön linkkivinkit
Linkkikokoelma, johon on koottu tekstiilityön opetukseen liittyvää materiaalia. Toisen asteen koulutuksessa aineistoa voidaan hyödyntää tuotesuunnittelun, valmistuksen ja materiaalituntemuksen opinnoissa. Kokoelmassa on todella paljon linkkejä, joista opettaja voi valita suositeltavat kohteet tavoitteiden ja opiskelijoiden tason mukaan. Materiaaleista löytyvät eri tasoiset vaihtoehdot niin erityisopiskelijoille kuin lukion suorittaneille, perusopetusta unohtamatta.
Asiasanat: pukeutuminen värjäys tekstiilityö (oppiaineet) huovutus sisustus kestävä kehitys ompelu kudonta virkkaus neulonta muoti tilkkutyöt kirjonta muoti sisustussuunnittelu vaatetus ompelu tekstiilit kestävän kehityksen kasvatus käsityökulttuuri

> Neulominen
Viivapiirros neulomisesta.
Asiasanat: harrastukset tekstiilityö (oppiaineet) neulonta tekstiilitaide tekstiilit kutominen

> Mittaliisa
Viivapiirroskuva neulomisessa käytettävästä mittaliisasta.
Asiasanat: käsityöala käsityökasvatus neulonta työvälineet

> Sukkapuikot
Viivapiirroskuva sukkapuikoista.
Asiasanat: käsityö (toiminta) neulonta työvälineet käsityökasvatus neuletyöt käsityöala

> Pyöröpuikot
Viivapiirroskuva neulomiseen käytettävistä pyöröpuikoista.
Asiasanat: käsityöala käsityö (toiminta) työvälineet käsityökasvatus neuletyöt neulonta

> Kerijälaite
Viivapiirroskuva langan kerimiseen käytettävästä kerijälaitteesta.
Asiasanat: käsityö (toiminta) työvälineet langat neuletyöt neulonta käsityökasvatus käsityöala

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus