Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 22 kpl
1 2 3 | seuraava >>
> Neulonta
Peruskolun käsityöopettajille ja oppilaille tehty laaja sivusto neulonnasta. Materiaali sisältää 350 sivua, joiden teemoina ovat: Mitä neulonta on, tekniikka ja rakenne oikea ja vasenkätisille, neulokset, neuleiden suunnittelu, asusteita ja vaatteita, pientä kivaa puikoilla, koti ja sisustus, kulttuuri ja perinne, esittelyjä, testejä ja tehtäviä, linkkejä. Materiaali sopii myös ammatilliseen koulutukseen ja opettajakoulutuksessa käytettäväksi materiaaliksi.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöala käsityöohjeet käsityönopettajat neulonta käsityöt käsityökasvatus

> Mikä neulepinta kuvassa on?
Peruskoulun oppilaille tehty osaamisen arviointitesti neulepintojen tunnistamisesta. Testissä on valokuva neulepinnasta ja neljä vaihtoehtoa, joista yksi on oikein. Oppilas saa heti palautetta vastauksen oikeellisuudesta ja hän pääsee testissä eteenpäin kun tehtävä on oikein. Testissä on yhteensä 10 vaihetta ja se sopii toteutettavaksi oppitunnin osana.
Asiasanat: arviointi käsityö (toiminta) neulonta käsityöala käsityönopettajat käsityökasvatus

> Vaatteiden huolto
Nicehousen pääsivulta vaatetusta käsitteleville sivuille pääsee Vaatehuone-linkistä. Sivuilla käsitellään monipuolisesti vaatteisiin ja niiden huoltoon sekä pukeutumiseen liittyviä aiheita. Osioita ovat mm. muoti ja tyylit, ompeleminen, neulominen, vaatehuolto sekä pukeutumisoppaat. Sivuilla on myös kokoelma sivuston aiheisiin liittyviä linkkejä. Sivut sopivat sekä itseopiskelu- että ryhmätyömateriaaliksi.
Asiasanat: pukeutuminen muoti ompelu neulonta vaatehuolto ompelu vaatetus muoti tekstiilitaide tekstiilit pukeutumisoppaat

> Tekstiilityön linkkivinkit
Linkkikokoelma, johon on koottu tekstiilityön opetukseen liittyvää materiaalia. Toisen asteen koulutuksessa aineistoa voidaan hyödyntää tuotesuunnittelun, valmistuksen ja materiaalituntemuksen opinnoissa. Kokoelmassa on todella paljon linkkejä, joista opettaja voi valita suositeltavat kohteet tavoitteiden ja opiskelijoiden tason mukaan. Materiaaleista löytyvät eri tasoiset vaihtoehdot niin erityisopiskelijoille kuin lukion suorittaneille, perusopetusta unohtamatta.
Asiasanat: pukeutuminen tekstiilityö huovutus sisustus kestävä kehitys ompelu kudonta virkkaus neulonta muoti värjäys tilkkutyöt kirjonta tekstiilit muoti sisustussuunnittelu vaatetus ompelu kestävän kehityksen kasvatus käsityökulttuuri

> Neulominen
Viivapiirros neulomisesta.
Asiasanat: harrastukset tekstiilityö neulonta tekstiilitaide tekstiilit kutominen

> Mittaliisa
Viivapiirroskuva neulomisessa käytettävästä mittaliisasta.
Asiasanat: käsityöala käsityökasvatus neulonta työvälineet

> Sukkapuikot
Viivapiirroskuva sukkapuikoista.
Asiasanat: käsityö (toiminta) neulonta työvälineet käsityökasvatus neuletyöt käsityöala

> Pyöröpuikot
Viivapiirroskuva neulomiseen käytettävistä pyöröpuikoista.
Asiasanat: käsityöala käsityö (toiminta) työvälineet käsityökasvatus neuletyöt neulonta

> Kerijälaite
Viivapiirroskuva langan kerimiseen käytettävästä kerijälaitteesta.
Asiasanat: käsityö (toiminta) työvälineet langat neuletyöt neulonta käsityökasvatus käsityöala

> Työvälineet
Kuvakokonaisuudessa esitellään neulomisessa tarvittavia työvälineitä viivapiirroksin.
Asiasanat: työvälineet käsityökasvatus neuletyöt käsityöala käsityö (toiminta) neulonta työvälineet tekstiilitaide tekstiilit

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus