Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Esa & esineet Etusivu - Esa ja Esineet
Leikki-ikäisten tutkimusretki muotoilun maailmaan; päiväkodeille suunnattu idea- ja tehtäväpaketti muotoilusta, lähtökohtana valikoidut designklassikot. Tutkimusretki muotoilun maailmaan Oletko nähnyt eskimonaisen nahkahousut? Voiko paperisaksilla leikata kangasta? Minkälainen koriste sopisi mummin kuppiin? Esa ja esineet on Designmuseon tuottama opetusmateriaalipaketti päiväkodeille. Työskentelyn lähtökohtana on valikoima suomalaisen muotoilun klassikoita. Muotoiluun tutustutaan esimerkiksi leikin, liikkeen, luovan toiminnan ja tutkivan oppimisen avulla. Työskentelyn päiväkodissa tapahtuu oman aikuisen ohjaamissa ryhmissä. Työskentelyn kulkua ja tuloksia on mahdollista jakaa verkossa muiden ryhmien kanssa. Opetusmateriaalin tukena käytetään esineitä, jotka on mahdollista tarvittaessa lainata Designmuseosta.Työskentelyyn voi liittää myös museovierailun. Esa toivottaa pienet tutkijat ja heidän kasvattajansa tervetulleiksi seikkailemaan esineiden pariin! Tämän opetusmateriaalin tarkoitus on tukea muotoilukasvatusta päiväkodeissa ja lisätä suomalaisen muotoilun tuntemusta pienten lasten lähipiirissä. Aineiston tuottaja on Designmuseo. Kuvat kuuluvat Designmuseolle. Muihin kuin Designmuseon omistamiin kuviin on käytön yhteydessä liitetty tieto kuvan omistusoikeudesta. Aineisto on vapaasti käytettävissä ja kopioitavissa opetuskäyttöön, mutta sen kaupallinen hyödyntäminen on kielletty. Muistathan myös mainita opetusmateriaalin tuottajan ja tekijät käyttäessäsi niitä! Web-selain •Internet Explorer 6 tai uudempi •Mozilla/Firefox versio 1.2.1 tai uudempi Selaimessa tulee olla JavaScript käytössä sekä tuki tyylitiedostoille (CSS). Macromedia Flash Selaimeen tulee olla asennettuna Flash-plugin versio 7 tai uudempi. Uusimman flash-plugin:in voit ladata ilmaiseksi täältä. Näyttö Sivuston edellyttämä näytön vähimmäisresoluutio on 1024x768 pikseliä (SVGA) ja värien määrä vähintään 24 bittiä (True Color). (Testausvaiheessa)
Asiasanat: kuvailu visuaalinen kulttuuri NY148437 kuvat muotoiluala kuvataide NY161350 muotoilu

> Muovistudio
Muovistudio on kouluille ja oppilaitoksille suunnattu virtuaalinäyttely muovista muotoilussa. Virtuaalinäyttely muovista ja muotoilusta: muovi on mitä vain, muovit ovat kaikkialla, muovidesign ajassa, esimerkkeinä Pastilli, Sampoo, Ämpäri.
Asiasanat: NY148437 muotoiluala visuaalinen kulttuuri muovi muotoilu

> Esteettinen,visuaalinen ja kulttuuriosaamien:yleinen taidehistoria/Vatenetti
Ensimmäisen vuoden artesaani-opiskelijoille suunnattu kokonaisuus. Osa materiaalista on vapaasti saatavilla. Varsinainen verkkokurssi on julkaisijan ELSA -oppimisympäristössä, joka vaatii käyttätunnukset.
Asiasanat: visuaalisuus NY161599 esteettinen kasvatus visuaalinen kulttuuri NY148437 kulttuuriosaaminen taidehistoria

> Minä, kuva ja kulttuuri
Kurssin tavoitteena on opettaa tuntemaan visuaalista kulttuuria, erityisesti kuvataiteen sisältöjä ja perusteita, sekä opettaa itseilmaisua ja omakohtaisia ratkaisuja kuvataiteen keinoin. Koostuu kuudesta osiosta niihin liittyvine tehtävineen. Suorittamisen aikana pidetään oppimispäiväkirjaa.
Asiasanat: oppimispäiväkirjat visuaalinen kulttuuri kuvataidekasvatus kuvataide ilmaisu kuva kulttuuri lukio etäopetus taide taidekasvatus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus