Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
> Vinkit pyykinpesuun ja tietoa taustaksi
Kuinka pyykki pestään niin, että pesutulos on paras mahdollinen ja samalla huomioidaan ympäristö? Mitä pyykinpesun aikana oikeastaan tapahtuu? Miten pyykinpesu vaikuttaa ympäristöön?
Asiasanat: pyykinpesu ympäristövaikutukset ympäristönsuojelu pesuaineet tekstiilihuolto tekstiilit

> Hoito-ohjemerkit
Hoito-ohjemerkkien tulkinta Harjoitusten tavoitteena on tehdä hoito-ohjemerkkien tulkinta pesutilanteessa. Liikuttamalla hiirtä hoito-ohjemerkkitaulukon päällä, alapuolella olevaan Tulkinta-ruutuun ilmestyy kutakin hoito-ohjemerkkiä vastaava tulkinta. Haluatko kokeilla millaista olisi olla muotitoimittaja? Toimittajaharjoittelija tarvitsisi hieman sinun apuasi. Lue toimittajaharjoittelijan kirjoittama juttu muotimekosta ja yritä löytää virheeliset kohdat tekstistä. Muotimekko Toinen harjoite testaa muotitoimittajan tietämystä lehtijutun kirjoittana. Toimittajaharjoittelija tarvitsee apua.Lue toimittajaharjoittelijan kirjoittama juttu muotimekosta ja yritä löytää virheeliset kohdat tekstistä.
Asiasanat: pyykinpesu hoito-ohjeet pesu (tekstiilihuolto) silitys

> Pyykinpesun tietopaketti
Kotitalouksien pyykinpesun internetpaketti, jossa annetaan ohjeita pyykinpesuun (pesuohjemerkinnät, pyykin lajittelu, koneen oikea täyttö, pesuaineen annostelu ja pesulämpötilan valinta) sekä kerrotaan pyykinpesuaineista ja pyykinpesun ympäristövaikutuksista. Sisältää myös PowerPoint-esitykset pyykinpesun kemiasta ja käytännön pyykinpesusta.
Asiasanat: tekstiilihuolto ympäristövaikutukset pyykinpesu pesuaineet tekstiilit ympäristönsuojelu

> Hoito-ohjemerkkien tulkinta
Tekstiilihuollon hoito-ohjemerkit viivapiirroskuvina. Käyttäjä voi ladata kuvia omalle koneelleen ja muokata niitä vapaasti haluamallaan kuvan- tai tekstinkäsittelyohjelmalla.
Asiasanat: hoito-ohjeet puhtaanapito kuvat tulkinta pyykinpesu vaatehuolto vaatetus kotitalous

> Vaatteiden pesu
Viivapiirroskuvia vaatehuoltoon ja pyykinpesuun liittyvistä työtavoista, laitteista ja välineistä. Käyttäjä voi ladata kuvia omalle koneelleen ja muokata niitä vapaasti haluamallaan kuvan- tai tekstinkäsittelyohjelmalla.
Asiasanat: työtavat pyykinpesu puhtaanapito vaatehuolto kuvat vaatteet ohjeet kotitalous tekstiilit

> Pyykinpesuaineet
Viivapiirros pyykinpesuaineista kaupan hyllyssä.
Asiasanat: pesuaineet pyykinpesu puhdistusaineet puhtaus kauppa arkielämä yritys kauppa pyykinpesuaineet

> Pesula
Aineisto on tarkoitettu tekstiilihuollon oppimateriaaliksi sekä opettajan tukimateriaaliksi lähiopetuksessa että itsenäisen opiskelun tueksi. Se sopii erityisesti tekstiilihuoltajan tutkintotavoitteiseen opiskeluun. Aineistoon kuuluu kaksi oppimisaihiota, jotka käsittelevät laitospesulan koneita. Ensimmäisessä aihiossa annetaan perustiedot jatkuvatoimisen pesukoneen rakenteesta ja toiminnasta. Oppimisaihiota "Pesutapahtuma" voidaan käyttää myös muissa koulutuksissa havainnollistamaan pyykinpesukoneen toimintaa ja hoito-ohjemerkintöjen tulkintaa.
Asiasanat: tekstiilihuolto pyykinpesu pesukoneet hyvinvointi tekstiilit ammatillinen koulutus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus