Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
> Uskonnon luonne ja merkitys - Lukion uskonto (ev.lut.) - Internetix
Internetixin uskonnon luonnetta ja merkitystä käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion uskonnon (ev.lut.) kurssiin (UE1). Oppimateriaalissa on aiheeseen liittyviä linkkejä, sanastoa ja tehtäviä.
Asiasanat: uskonto (uskominen) Raamattu usko evankelis-luterilainen kirkko järki rukoileminen pyhät kirjat tutkimus teologia

> Kirkko ja kristinusko | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee yläkoulun uskonnon opetusta. Tämä osio liittyy kristinuskoon ja kirkkoon. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: evankelis-luterilainen kirkko uskonto (uskominen) NY159125 kirkko (instituutio) kristinusko Opetushallitus

> Raamattu | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee yläkoulun uskonnon opetusta. Tämä osio liittyy Raamattuun. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: Raamattu NY159125 uskonto (uskominen) kristinusko evankelis-luterilainen kirkko Opetushallitus

> Ev. lut. uskonto | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee alakoulun uskonnon opetusta. Tämä osio liittyy evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: NY159124 evankelis-luterilainen kirkko uskonto (uskominen) Opetushallitus

> Pyhä jysäys. Uskontoaiheinen peli
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon koulupalvelu on tarkoitettu koulun uskontokasvatuksen, erityisesti uskonnon opetuksen tueksi sekä edistämään koulun ja kirkon yhteistyötä lasten ja nuorten hyväksi. Pyhä jysäys -tietovisan etusivulla pelin kuvaus: "Tietovisassa erotellaan pyhät pakanoista. Spektaakkelin juontaa Pyhä Pietari. Pänttää ensi "näitä kysytään" -osion asit, jotta taivaspaikkasi ei menisi ohi suun. Jos olet menossa riparille ja ulkoläksysi on vielä tekemättä, voit kalastella suoritusmerkintää Pietarin tentti-penkissä." Yksin- tai kaksinpeli.
Asiasanat: uskonto (uskominen) pelit evankelis-luterilainen kirkko NY149738

> Virsikirja
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Virsikirja & virsihaku.
Asiasanat: evankelis-luterilainen kirkko uskonto (uskominen) virsikirjat

> Suomen ev.lut. kirkko: Koulupalvelu
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon koulupalvelu on tarkoitettu koulun uskontokasvatuksen, erityisesti uskonnon opetuksen tueksi sekä edistämään koulun ja kirkon yhteistyötä lasten ja nuorten hyväksi. Sivuilla on keskitetysti koulun tarvitsemaa tietoa kirkosta ja sitä koskevista ajankohtaisista asioista sekä materiaalia opetuksen tueksi.
Asiasanat: uskonto (uskominen) kirkko (instituutio) evankelis-luterilainen kirkko

> Mihin suomalainen uskoo?
Esittelee Suomen uskonnollista kenttää. Keskeistä kristinuskon historia ja evankelisluterilaisen kirkon nykypäivä, ja myös muu uskonnollinen kirjo ja kulttuuri. Sisältää uskonnon ylioppilaskokeen tehtäviä.
Asiasanat: uskonnolliset vähemmistöt uskonto (uskominen) uskonnolliset yhteisöt kirkkohistoria evankelis-luterilainen kirkko kristinusko kulttuuriperintö uskonnot uskonnonopetus lukio kulttuuritausta etäopetus vähemmistö kristinusko

> Kirkkojen tiet - Wittenberg, 1517
Oppimisaihio on osa tarinaa, joka kertoo kristinuskon matkasta Suomeen, mutta toimii myös itsenäisenä kokonaisuutena. Tässä osassa tarkastellaan uskonpuhdistusta, joka tapahtui 1500-luvun alussa Pohjois-Euroopassa. Lähtölaukaus tapahtumille oli Martti Lutherin toiminta Wittenbergissä. Kohderyhmä on perusopetuksen 5-9 luokan oppilaat. Ohjelmisto sopii sekä itsenäiseen että pari- tai ryhmätyöskentelyyn. Sisältää opettajan oppaan.
Asiasanat: evankelis-luterilainen kirkko kirkko (instituutio) kirkkohistoria ortodoksinen kirkko uskonnonopetus uskonnot Wittenberg, Luther

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus