Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> Finna - Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet yhdellä haulla
Finna on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tulee tarjoamaan pääsyn muistiorganisaatioiden kaikkiin aineistoihin ja palveluihin. Finna on tarkoitettu kaikille tietoa tarvitseville ja elämyksiä etsiville. Verkkopalvelun avulla voi helposti hakea valitsemaansa aihetta koskevaa aineistoa, kuten kuvia, asiakirjoja, sanomalehtiä, tutkimuksia, videoita ja äänitallenteita. Samalla voi käyttää arkistojen, kirjastojen ja museoiden digitaalisia palveluita. Finnalla pyritään korvaamaan nykyisiä käyttöliittymiä siten, että palvelun käyttäjä saavuttaa tarvitsemansa tiedon yhden käyttöliittymän kautta riippumatta siitä, mikä organisaatio on tiedon tuottanut.
Asiasanat: kartat opinnäytteet asiakirjat kirjastot nuottijulkaisut esineet kuvat arkistot kirjat taideteokset tietokannat video tutkimus sanomalehdet museot äänitteet lehdet

> Koulun kokoelmahuone: kuva-, ääni- ja videotiedostoja
Runsaasti kuvia, videoita ja äänitiedostoja opetuksen käyttöön. Materiaalia koskee Creative Commons -lisenssi BY-NC-SA. Aineistoa saa hyödyntää vapaasti ei-kaupallisessa opetustarkoituksessa.
Asiasanat: oppimateriaali äänitiedostot äänitteet kokoelmatietokannat ääniarkistot kuvatallenteet kuvat

> Etnomusiikin tietovaranto
Etno.net verkkoäänitteet ovat ennenkuulumatonta musiikkia: opinnäytteitä ja kokeiluja. Esitellyt cd-levyt kuuluvat Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston julkaisusarjaan ja ovat osa osaston taiteellista toimintaa. Oppimateriaalit ovat hyviksi havaittuja, myös itseopiskeluun soveltuvia opintopaketteja.
Asiasanat: äänitteet ääniarkistot diskografiat perinnemusiikki etnomusikologia

> Äänitteet
Viivapiirros, jonka aiheena ovat kirjastossa esillä olevat nuotit ja äänitteet.
Asiasanat: tallenteet nuottijulkaisut asiointi kirjastoaineistot kirjastoala kirjastot äänitteet kirjastot musiikki nuotit

> Etälukio - saksa
Etälukion saksan verkkomateriaali sisältää lukion opetussuunnitelman mukaiset kurssinimikkeet: 1. Hyvää päivää, hauska tutustua; 2. Näin asiat hoituvat; 3. Vapaa-aika ja harrastukset; 4. Meillä ja muualla 5. Ennen ja nyt. Kunkin kurssin aloitussivulla on kerrottu sisällön aihepiirit. Tekstien ja tehtävien yhteyteen on merkitty niiden taitotasot. Materiaaliin kuuluu runsaasti äänitiedostoja, joiden kuunteluohjeet löytyvät sivun alalaidan kohdasta Ohjeet. Opiskelun etenemiseen voit käyttää kurssinavigointia, joka sivun oikeassa laidassa sisältää avoinna olevan kurssin teksti- ja tehtäväsivut. Kunkin sivun alareunassa on etenemispainike, joka vie sinut asiasisällössä seuraavalle sivulle. Voit myös selata sisältöä käyttämällä päätason sivukarttaa, jossa näkyy kerralla koko saksan sivuston sisältö.
Asiasanat: etälukio äänitteet saksan kieli etäopetus saksan kieli lukio kielten opetus Opetushallitus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus