Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 6 kpl
> Kulttuurin soveltaminen tekstiili- ja vaatetusalan ammatillisessa koulutuksessa
Tekstiilin ja vaatetuksen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelman 2. vuoden opiskelijoille toteutettu verkko-opintojen kokonaisuus kulttuurin soveltamisesta omalle alalle. Osa oppilaitos yhteistyöprojekti Vatenetti -kokonaisuutta.
Asiasanat: kirjonta tuotteistus värjäys

> Kirjontaa ompelukoneella
Materiaali on peruskoulun käsityöopettajille ja oppilaille tehty opas, jossa on ideoita ja neuvoja ompelukoneella kirjomisesta (suora, siksak, parsinta, tilkkumaalaus), linkkejä kirjontaa käsitteleville www-sivuille ja ideakuvia suunnittelua varten. Sivuilta löytyy myös valmiiden kirjontatöiden aarreaitta iloksi ja innoitukseksi.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityöt käsityönopettajat käsityöohjeet kirjonta käsityö (toiminta) käsityöala

> Keskiaika, keskiajan pukeutuminen ja kirjonta
Peruskoulun 7.-9. lk ja ammatillisen koulutuksen oppilaille sopiva opintokokonaisuus keskiajan pukeutumisesta ja kirjonnasta. Materiaali sisältää tietoa keskiajan pukeutumisesta, kaavoja (aluspuku/ cotte, päällyspuku/surcot)sekä ohjeet ompelemiseen ja kirjontaan.
Asiasanat: käsityönopettajat käsityökasvatus käsityöohjeet käsityö (toiminta) keskiaika käsityöt historia käsityöala kirjonta ESR-hanke

> Nimilappu käsin tai koneella kirjoen
Peruskoulun oppilaille tehty opas nimilapun tekemiseen käsin tai koneella kirjoen oppitunnilla. Materiaali sisältää teemat: suunnittelu, valmistaminen käsin kirjoen, valmistaminen koneella kirjoen. Oppaassa on kuvat ja ohjeet prosessin ei vaiheista.
Asiasanat: käsityöt käsityö (toiminta) käsityöala käsityökasvatus käsityöohjeet käsityönopettajat kirjonta

> Kirjontapistojen tunnistustehtävä
Peruskoulun 3.-6. lk oppilaille tehty harjoitus kirjontapistojen tunnistamiseen yhden opitunnin osana. Harjoitus on tehty PowerPointille, mutta sitä on tarkoitus käyttää verkkoveriona.
Asiasanat: kirjonta käsityöala käsityöohjeet käsityökasvatus käsityö (toiminta)

> Tekstiilityön linkkivinkit
Linkkikokoelma, johon on koottu tekstiilityön opetukseen liittyvää materiaalia. Toisen asteen koulutuksessa aineistoa voidaan hyödyntää tuotesuunnittelun, valmistuksen ja materiaalituntemuksen opinnoissa. Kokoelmassa on todella paljon linkkejä, joista opettaja voi valita suositeltavat kohteet tavoitteiden ja opiskelijoiden tason mukaan. Materiaaleista löytyvät eri tasoiset vaihtoehdot niin erityisopiskelijoille kuin lukion suorittaneille, perusopetusta unohtamatta.
Asiasanat: pukeutuminen värjäys tekstiilityö (oppiaineet) huovutus sisustus kestävä kehitys ompelu kudonta virkkaus neulonta muoti tilkkutyöt kirjonta muoti sisustussuunnittelu vaatetus ompelu tekstiilit kestävän kehityksen kasvatus käsityökulttuuri

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus