Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
> Selkosanomat
Selkosanomat on selkokielinen ajankohtaislehti internetissä. Sivut on kirjoitettu selkokielellä siten, että tekstiä on helpompi lukea. Uusi verkkolehti ilmestyy kahden viikon välein. Lehti on jaettu kokonaisuuksiin (Kotimaa, Ulkomaat, Urheilu, Viihde, Teema), joiden alta löytyy ajankohtaisia uutisartikkeleita. Tämän lisäksi sivustolta löytyy aina uusimpaan Selkosanomat-lehteen liittyviä tehtäviä, jotka harjoittavat luentunymmärtämistä. Selkosanomat soveltuukin hyvin suomen kielen harjoitteluun ja kertaamiseen etenkin maahanmuuttajaoppilaiden tai erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden oppitunneille ja omatoimiseen työskentelyyn.
Asiasanat: tehtävät selkokieli uutiset lukihäiriöt selkolehdet (sanomalehdet) verkkolehdet lukeminen maahanmuuttajat artikkelit (julkaisut) helppolukuisuus

> Saksankielinen verkkolehti: Magazinefactory - Mit anderen Augen
Usean turkulaisen sekä vierasmaalaisen koulun yhteinen verkkolehti, jota oppilaat toimittavat. Pohjana OPH:n Magazine Factory
Asiasanat: saksan kieli verkkolehdet NY152688

> Ranskan kielen opetusta ja oppimista tukeva sivusto Voie Expresse
Voie Expresse -sivusto palvelee ranskan opetusta ja oppimista. Se on avoinna kaikille kielestä kiinostuneille. Opettajaverkoston opettajat etsivät, kehittävät ja julkaisevat yhdessä materiaaleja sivustoa varten. Sivustolla monipuolinen oppimateriaali: kielioppi, kulttuuri, kuullun ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen, oppikirjoihin liittyvää, pelit, sanasto, ruokaohjeita. Lisäksi videoluentoja alkeista alkaen. Opettajille oma kokonaisuus, jossa mm. opetus- ja tuntisuunnitelmia verkkomateriaalista, linkkejä ranskanskielisten lehtien sivuille, taitotasotestejä, opi oppimaan -materiaalia, sanakirjoja jne.
Asiasanat: motivointi verkkolehdet koulutus opiskelutekniikka kielitaito

> Matematiikkalehti Solmu
Matematiikkalehti Solmu on verkkolehti, jossa esimerkiksi opettajien täydennyskoulutusmateriaalia sekä kouluissa käytettäväksi tarkoitettua opetusmateriaalia. Matematiikka-aiheisia pelejä. Tietoa matematiikkaleireistä, kerhoista ja kielpailuista. Kuvauksia erilaisista matematiikan opetustavoista esiasteella, ala- ja yläkoulussa sekä lukiossa. Ei opetustapoihin soveltuvia harjoituksia ja tehtäviä ratkaisuineen.Matematiikan verkkosanakirja.Matematiikkadiplomit tehtävineen luokille 1-4
Asiasanat: verkkolehdet pelit NY166849 harjoitukset sanakirjat matematiikka

> Hoksaa - verkkolehti. Lue, värkkää ja visaile!
Hoksaa on ilmainen verkkolehti, joka kutsuu lukijansa mukaan tutkimaan, kokeilemaan, kyselemään ja ihmettelemään. Materiaali käy osittain myös alaluokkien fysiikka-kemian opetukseen, esim. Aikakone tutustuttaa tieteijöihin ja keksijöihin, Työpajassa voi itse kokeilla ja tutkia esimrkiksi animaatiokuvausta, Laboratoriossa juttuja luonnontieteistä ja tekniikasta. Toimitus -osiossa vinkkejä verkkosivujen rakentamiseen.
Asiasanat: verkkolehdet luonnontieteet

> Nuorten luonnontiedeverkkolehti
Nuorten luonnontieteellinen verkkolehti (Helsingin yliopisto). Teemoja: Elämä & eliöt, Meillä & muualla, Tähdet & avaruus, Tekniikka & keksinnöt, Tutkimus & tutkijat. Oppilaille ja opettajille fysiikan ja kemian opiskelun rikastamiseksi.
Asiasanat: verkkolehdet luonnontieteet kemia

> Helsingin yliopisto/Biologian opetusideoita
Sivulle on koottu Bio- ja ympäristötieteiden laitoksella tuotettua verkko-opetusmateriaalia, jota voi käyttää vapaasti kouluopetuksen tukena. Materiaalia pyritään tuottamaan lisää eri aihealueilta. Lisäksi monipuolinen linkkikokoelma muiden tahojen tuottamiin verkkomateriaalehin. Uusimpana LUMA-keskuksen toimintamuotona on Jippo-tiedeverkkolehti. Sen välityksellä tiedettä tuodaan lähelle lasten arkea. Lehden tavoitteena on tehdä tiede lapsille kiehtovaksi ja tutuksi erilaisten aktiviteettien avulla. Kohderyhmää ovat 7–12-vuotiaat lapset. Sivustolta linkki perus- ja lukio-opetuksen biologian opetussuunnitelmien perusteisiin.
Asiasanat: verkkolehdet ympäristötieteet biologia

> Jippo - Lasten luonnontieteellinen verkkolehti
Uusimpana LUMA-keskuksen toimintamuotona on Jippo-tiedeverkkolehti. Sen välityksellä tiedettä tuodaan lähelle lasten arkea. Lehden tavoitteena on tehdä tiede lapsille (7-12-vuotiaat) kiehtovaksi ja tutuksi erilaisten aktiviteettien avulla. Kohderyhmää ovat 7–12-vuotiaat lapset. Aktiviteetit: Tutkimustupa, Jipon pähkinä, Kysy Jipolta, Jipon Sanomat ja Tiesitkö-palstan. Kokeet ohjeineen ja interaktiivisine kommentointimahdollisuuksineen, Oppilaille ja opettajille.
Asiasanat: luonnontieteet verkkolehdet maantiede

> Lehtiverstas
Peruskouun yläluokkien ja toisen asteen oppilaitosten käyttöön sopiva verkkopalvelu, jonka avulla koulut ja luokat voivat luoda ja julkaista Internetiin omia verkkolehtiään. Lehtiverstaan avulla opettaja ja oppilaat voivat perustaa luokassa verkkolehden toimituksen, opettajan toimiessa lehden päätoimittajana ja oppilaiden toimittajina. Lehtiverstaaseen kuuluu toimittajakoulu, jossa opiskellaan lehden toimittamiseen liittyviä perusasioita.
Asiasanat: toimittajat (media) toimitustyö viestintä mediakasvatus kuvankäsittely verkkolehdet Internet yläaste ja lukio mediakasvatus informaatio lehdistö

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus