Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 89 kpl
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | seuraava >>
> Haarukkanyöriä huovutukseen
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas haarukkanyörin tekemiseen. Materiaali sisältää valokuvat ja ohjeet työskentelyn ei vaiheista ja se sopii käytettäväksi oppitunnin osana.
Asiasanat: käsityöohjeet käsityöt käsityöala käsityökasvatus punokset huovutus käsityö (toiminta)

> Vapaalankavanutus
Peruskoulun 7.-9. lk oppitunnin osaksi tehty opas vapaalankavanutuksen tekemiseen. Materiaali sisältää kuvaesimerkkejä eri työvaiheista.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöt käsityöohjeet käsityökasvatus käsityöala huovutus käsityönopettajat

> Villakäsityöt
Perukoulun 7.-9. lk opettajille ja oppilaille suunnattu materiaali villan hyödyntämisestä tuotteessa. Materiaali sisältää tietoa miten suomenlampaan villaa on hyödynnettu historiasta nykypäivään, miten villaa kehrätään, miten kasvivärjäys tehdään sekä kuvia ja ohjeet villapäähineiden, ryijyjen, korujen ja kananmunasuojien ja sydänkoristeiden tekemiseen. Materiaali on tuotettu osana Villa vie -hanketta.
Asiasanat: käsityöt huovutus käsityönopettajat käsityöala käsityökasvatus villa käsityö (toiminta) käsityöohjeet

> Huovutettu kännykkäkotelo
Peruskoulun 7.-9. lk opiskelijoille tehty opas huovutetun kännykkäkotelon tekemiseen oppitunnilla. Materiaali sisältää kolme kokonaisuutta: Suunnittelu ja koristelu, tarvikkeet ja materiaalit, valmistusohjeet (ohje&kuva vaiheista).
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöt käsityökasvatus huovutus käsityöala käsityöohjeet käsityönopettajat

> Huopakukka
Peruskoulun käsityöopettajille tehty opas huopakukan tekemiseen 1-2h oppitunnilla. Materiaali sisältää kuvat ja ohjeet prosessin vaiheista.
Asiasanat: huovutus käsityöt käsityöala käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityönopettajat käsityöohjeet

> Hevosvetoista huopaa oppilasvoimin
Peruskoulun 8.-9. luokan oppilaat toteuttivat kolmepäiväisen käsityön projektin, jossa valmistettiin hevosvetoista huopaa. Materiaalissa on kuvattu opettajalle suunnittelun pohjaksi prosessin vaiheet: Huovan kuviointi, huovan tekeminen, huovuttaminen hevosvetoisesti ja huovan viimeistely.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöala käsityöt käsityönopettajat käsityöohjeet käsityökasvatus huovutus

> Huovuta kolmiulotteinen esine
Peruskoulun käsityötunnille tehty havainnollistava ppt-eistys kolmiulotteisen esineen huovuttamisesta. Materiaali sopii sekä opettajalla että oppilaiden käyttöön.
Asiasanat: käsityöt käsityö (toiminta) huovutus käsityöohjeet käsityöala käsityökasvatus käsityönopettajat

> Huovutus
Peruskoulun 8.lk käsityötunneille tehty opas huovutukseen. Kuvagalleriassa esitellään valmiita huovutustöitä. Suunnittelutyö tehdään tietokoneavusteisesti ja huovutustekniikkaa opastetaan tasohuovutus, kolmiulotteisten töiden huovutuksen ja neulahuovutuksen avulla.
Asiasanat: käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityöt tietotekniikka käsityöala käsityökasvatus käsityöohjeet huovutus

> Huovutus - testaus 2
Viivapiirros huopatyön testauksesta sormin
Asiasanat: huopatyöt huovutus työtavat tekstiilityö tekstiilitaide käsiteollisuus

> Tekstiilityön linkkivinkit
Linkkikokoelma, johon on koottu tekstiilityön opetukseen liittyvää materiaalia. Toisen asteen koulutuksessa aineistoa voidaan hyödyntää tuotesuunnittelun, valmistuksen ja materiaalituntemuksen opinnoissa. Kokoelmassa on todella paljon linkkejä, joista opettaja voi valita suositeltavat kohteet tavoitteiden ja opiskelijoiden tason mukaan. Materiaaleista löytyvät eri tasoiset vaihtoehdot niin erityisopiskelijoille kuin lukion suorittaneille, perusopetusta unohtamatta.
Asiasanat: sisustus muoti ompelu kestävä kehitys huovutus neulonta kudonta virkkaus tilkkutyöt tekstiilityö pukeutuminen kirjonta värjäys vaatetus tekstiilit kestävän kehityksen kasvatus sisustussuunnittelu muoti ompelu käsityökulttuuri

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus