Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Enemmän eurosta: lukioiden ja ammattikoulujen paketti
Suomen Pankin laatimassa lukioille ja ammattiopistoille tarkoitetussa taloustiedon oppimateriaalissa on tietopaketti taloudesta sisältää paljon sellaista asiaa, jonka osaamista voi testata ja syventää pelien, tietokilpailujen ja muiden tehtävien avulla. Rahapolitiikka-aiheiset tehtävät johdattavat rahapolitiikan perusteisiin. Ne opittuaan voi kokeilla kykyjä keskuspankin pääjohtajana pelaamalla Pelejä ja tietokilpailuja -osiosta löytyvät Rahapolitiikkapeli, Tietovisaa tai Raha- ja hintavisa. Rahanarvolaskurilla voi tutkia, miten rahan arvo on muuttunut 1860-luvulta nykypäivään. Tilastoaiheisten tehtävien avulla voi tulkita tilastokuvioita uudella tarkkuudella. Tehtävät lainoista ja koroista auttavat ymmärtämään, mitä lainaraha todella maksaa. Osa kysymyksistä ja esseetehtävistä ovat hyvinkin vaativia. Niihin vastaaminen edellyttää tiedon hankkimista sekä suomalaisilta että eurooppalaisilta verkkosivuilta.
Asiasanat: pääjohtajat euro euroalue korkopolitiikka korko lainat rahanarvo rahapolitiikka keskuspankit korkolasku taloustieto

> Korkolaskun verkko-oppimisympäristö
Kertaus- ja harjoittelumateriaali korkolaskentaan ja sen sovelluksiin.
Asiasanat: rahoitus korko osamaksukauppa lainat korkolasku pankkitilit diskonttaus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus