Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
> Ruokatietoa opettajille
Aineistoja opettajillle varhaiskasvatukseen, ala-asteelle ja yläasteelle. Tietopaketti pitää sisällään mm. Ruuan reitti opetusaineiston leikki-ikäisille : Miten kertoa lapselle, mitä tekemistä jogurtilla on lehmän kanssa? Entä miksi kasviksia pitäisi syödä joka päivä? Tälle sivulle ovat ruoka- ja ravitsemusasiantuntijat koonneet materiaalia ja ideoita aiheen käsittelyyn. Maito-, leipä-, liha-, kala-, kananmuna-, kasvis- ja luomuaiheista on tehty kuvataulu sekä vinkkejä ja taustatietoja ohjaajille opetustuokion pitämistä varten. Kustakin aiheesta voi helposti järjestää myös kokonaisen teemapäivän tai viikon, jolloin aihetta pidetään esillä myös leikkien, tarinoiden ja askartelun avulla. •Lasten sivuilla on videoita maatilan eläimistä •Nuorten sivuilla on Ruuan reitti -tietopaketti,joka on hyvää luettavaa aikuisillekin •Pelit ja testit -sivulle on koottu opettavaisia pelejä ja testejä ruoka-aiheesta Yläasteelle on vinkkejä ja ideoita kotitalouden, terveystiedon, biologian, maantiedon ja muiden aineiden opetukseen.
Asiasanat: viljely terveyskasvatus viljely (viljelykasvien viljely) maito (maitovalmisteet) vihannekset maanviljely leipä munat terveys ruoka-aineet kala (elintarvikkeet)

> Maito ja Terveys
Maito ja Terveyden nettisivuilta löydät tietoa maidosta ja maitovalmisteista, hyvästä ravitsemussuositusten mukaisesta ruoasta ja terveistä, tasapainoisista elämäntavoista. Sivuilta selviää myös maidonjuonnin ja maitovalmisteiden kulutustiedot.
Asiasanat: vitamiinit maitovalmisteet maito (maitovalmisteet) ravintoaineet ravinto

> Ruoan alkuperä ja tuottaminen | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti alakoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on ruoan alkuperä ja tuottaminen. Materiaali sisältää kuusi videota ja kuusi tehtävää.
Asiasanat: maito (maitovalmisteet) verkkokalastus porotalous hummerit kalastus (alkutuotanto) poronliha poro

> Yläkoulun kemia: maidon kemia
Maidon kemian materiaali on tehtty yläkoulun kemian opetukseen. Maito on luonnontuote ja siksi se soveltuu karboksyylihappojen, rasvojen ja proteiinien opettamiseen. Happamuuskäsitteen opettamisen voi myös aloittaa tutkimalla erilaisia maitotuotteita. Harjoitustyöt on tarkoitettu tehtäväksi koulussa. Kuitenkin viilin, voin ja kaseiinimuovin valmistus sekä viskositeetin määrittäminen soveltuu myös kotona tehtäväksi. Sivuilla tietoa maitotuotteista, historiaa, kokeellisia töitä, linkkejä ja Testaa tietosi-osio. Materiaali on tehty yhteistyössä Valion ja Hämeen ammatti-instituutin kanssa.
Asiasanat: kemia maito (maitovalmisteet)

> Maitohygienialiitto ry
Sivustolla on oppaita ja säädöksiä maidontuotannon hygieniasta sekä tietoa hygieniatilanteen kehittymisestä.
Asiasanat: maidontarkastus maito (maitovalmisteet) meijeriteollisuus maidontuotanto (kotieläintuotanto) hygienia (puhtaus)

> Maito ja maitotaloustuotteet
Viivapiirros maito- ja maitotaloustuotteista
Asiasanat: ruoka-aineet elintarvikkeet maitovalmisteet maito (maitovalmisteet) kauppa kauppa ruoka arkielämä

> Kauho kouluruokaguruksi
Peli alakoululaisille monipuolisen ruokavalion valintaa varten. Pelissä testataan lautasmallin hallitsemista auttamalla emäntärobottia annostelemaan tarjottimelle kaikki tarvittava ruoka.
Asiasanat: maito (maitovalmisteet) ruokavaliot ruoka kouluruokailu ruokailu ruoka kouluelämä koulu

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus