Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Istuta oma mänty
Metsäyhdityksen oppimateriaalissa aiheesta Minun puuni - ohjeet opettajille kuvaa Suomen yleisimmän puulajin - männyn - kasvatuksen käpyjen keräyksestä ja karistuksesta lähiten. Ohjeiden avulla voitte kasvattaa siemenestä oman männyn. Mukana on myös puun kasvattamiseen liittyviä seurantatehtäviä. Minun puuni -vihkon voi tulostaa liitetiedostosta.
Asiasanat: istutus (kasvit) metsät metsämänty viljelymetsät

> PuMe II -metsikkösimulaattori
PuMe II sisältää simulaattorin mänty- ja kuusimetsien kasvatukseen Etelä-Suomessa sekä suomalaiseen metsätalouteen liittyviä tietopaketteja (tekstiä, kuvia ja videoita) ja käsitteiden selityksiä. PuMe-ohjelmiston avulla voi tutustua suomalaiseen metsätalouteen ja tarkastella erilaisten metsänhoitotoimenpiteiden vaikutusta metsän kasvuun. Simulaattori sisältää mahdollisuuden kasvattaa metsiä sekä uusien Tapion suositusten (2006) mukaisesti että käyttäjän omilla harvennusohjelmilla. Simulaattorilla voidaan tarkastella myös luonnontilaisen metsän kehitystä. PuMe-ohjelmiston kielivaihtoehdot ovat suomi, englanti ja venäjä. Helppokäyttöisyytensä ansiosta PuMe sopii oppimisympäristöksi kaikille metsistä kiinnostuneille. Simulaattorin järjestelmävaatimukset kerrotaan osoitteessa http://sokl.joensuu.fi/saima/vaatimukset_pume.htm.
Asiasanat: metsänviljely metsänhoito metsäkuusi metsät metsätalous metsämänty ympäristökasvatus metsä ympäristö luonnonvarat ESR-hanke

> Mänty
Mustavalkoinen viivapiirros männystä.
Asiasanat: kankaanpainanta metsämänty puut (kasvit) kasvit käsiteollisuus tekstiilit puu (kasvava) tekstiilitaide

> Mänty
Viivapiirros männystä.
Asiasanat: puut (kasvit) metsämänty kasvit puu (kasvava) kasvitiede kasvi ympäristökasvatus biologia

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus