Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 8 kpl
> Älypään Eurooppa-trivia
Älypään Eurooppa-trivia sopii hupi- tai vakavampaankin käyttöön kaikille niille, jotka haluavat testata tietonsa Euroopasta.
Asiasanat: EU-maat kulttuuri eurooppalaisuus eurooppalaiset

> Palkintoja ja kilpailuja
Tiedot Euroopan Komission järjestämistä kilpailuista.
Asiasanat: kilpailut eurooppalaisuus Euroopan unioni

> Eurooppalaisuus ja Euroopan unioni - Lukion yhteiskuntaoppi - Internetix
Internetixin yhteiskuntaopin verkkokurssi (YH3) käsittelee eurooppalaisuutta ja Euroopan unionia. Kurssi sisältää ohjeet opettajalle ja oppilaalle, oppimateriaalin sekä tehtävänannot.
Asiasanat: europarlamentaarikot ympäristö EU-politiikka eurooppalaisuus globalisaatio yhteiskuntaoppi

> Eurooppalaisuus ja EU (YH4) | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion yhteiskuntaoppia. Tämä kokonaisuus käsittelee eurooppalaisuutta ja EU:ta (YH4). Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: yhteiskuntaoppi eurooppalaisuus lukio EU-maat eurooppalaiset EU-politiikka Opetushallitus

> Eurooppalainen ihminen (HI2) | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus tarkastelee laajasti kulttuurin saavutuksia, eurooppalaisen ihmisen maailmankuvan muutoksia ja sen taustalla vaikuttanutta tieteellistä ja aatehistoriallista kehitystä. Sivuilla on 6 videota, 14 audiota, 8 tehtävä ja 3 muuta aiheeseen liittyvää materiaalia. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion historian oppitunneille.
Asiasanat: uskonto ja uskonnot humanismi historia renessanssi liberalismi reformaatio nationalismi ihmiskunta kulttuuri sosialismi eurooppalaisuus

> Eurooppaalaisuus ja Euroopan Unioni
Etälukion verkkomateriaalit on tarkoitettu etäopiskelijan tueksi mutta sopivat myös itseopiskeluun ja ovat vapaasti käytettävissä kaikkeen opetukseen. Etälukion verkkomateriaalit noudattavat Aikuisten lukiokoulutuksen perusteissa mainittuja tavoitteita. Lukion valinnaisen yhteiskuntaopin kurssin YH 4 avulla opiskelija voi syventävää tietoja Euroopasta. Kurssin nimenä on Eurooppalaisuus ja Euroopan unioni, ja siinä tarkastellaan eurooppalaisuutta ja eurooppalaista kulttuuriperintöä. Miten eurooppalaisia Euroopan asukkaat ovat tai eivät ole? Sivuston sisältöteemat ovat: Me Euroopassa,"Homo Europeus", Euroopan unioni,Kuka päättää, kellä valta? Turvayhteisö, Kansalaisten Eurooppa, Eurooppalaisia arvoja, ”Yksi perhe, monta kieltä.” Matkalla Euroopassa, Eurooppalaista kulttuuriperintöä, Euroopan kasvot, YO-tehtäviä. Sisältöteemoissa on tehtäviä ja pohdintatehtäviä. Sivut näkyvät varmimmin Internet Explorer 5.2 tai Netscape Navigatorin 4.7, Mozilla, Opera ja Safari-ohjelmilla ja uudemmilla versioilla. Parhaiten sivut näkyvät ohjelmien uusimmilla versioilla.
Asiasanat: eurooppalaisuus yhteiskunta yhteiskunnallinen muutos kurssit etälukio yhteiskuntaoppi

> Euroopan valtiot
Ympäristötiedon / Maantiedon harjoitustehtävä,jossa tavoitteena on järjestää sanojen sekaisin menneet kirjaimet oikein. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: ympäristö- ja luonnontieto valtio (instituutio) valtiot eurooppalaisuus maantiede

> Eurooppalainen ihminen
Pohtii eurooppalaisuutta. Perehtymällä kulttuurin juuriin opitaan tunnistamaan ja arvioimaan kriittisemmin myös omia ajatuksia ja ajattelutottumuksia. Samalla voi miettiä omaa identiteettiään. Sisältää testaa tietosi -osioita ja historian ylioppilaskirjoitustehtäviä.
Asiasanat: historia vanha aika keskiaika kulttuurihistoria politiikka aikakaudet eurooppalaisuus uusi aika kirkkohistoria etäopetus kulttuuritausta Eurooppa politiikka historia keskiajan historia Eurooppa

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus