Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 18 kpl
1 2 | seuraava >>
> Luonnontieteellinen museo: Tietoa ja materiaalia opettajille
Sivut sisältävät tietoa, jonka avulla opettajat voivat suunnitella koululaisryhmien vierailua Luonnontieteelliseen museoon. Parhaimmillaan museovierailu voidaan nähdä kokonaisuutena, johon liittyy etukäteen ja jälkikäteen tapahtuvaa toimintaa koulussa. Sivustolla on myös koululaistehtäviä. Koululaistehtävät on tarkoitettu omatoimisen näyttelyihimme tutustumisen tueksi. Tehtäviä löytyy Suomen luonto- ja Elämän historia -näyttelyihin eri luokka-asteille. Ennen oman luokka-asteen tehtäviin tutustumista kannattaa tutustua yleiseen opettajan avuksi -sivuun. Näiden lisäksi sivuilta löytyy yleisiä tehtäviä kaikille sekä verkko näyttelyitä.
Asiasanat: kasvit sienet ympäristökasvatus nisäkkäät matelijat hyönteiset linnut luonto ympäristö

> Selkärangattomat | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on selkärangattomat. Materiaali sisältää viisi videota ja 7 tehtävää.
Asiasanat: selkärangattomat tulokaslajit hyönteiset itämerensimpukka

> Selkärangattomat | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti alakoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on selkärangattomat. Materiaali sisältää 13 videota ja kuusi tehtävää.
Asiasanat: muurahaiset sudenkorennot simpukat hyönteiset hämähäkit selkärangattomat

> Lukion kemia/Opetuksen tueksi/Hyönteisten kemiaa
Hyönteisten kemiaa -opetussivusto on yksinkertainen sivusto, jossa tietoa omaksutaan internetsivujen ja käsitekarttojen avulla: oppiminen tapahtuu käsitekartoilla, joiden tietoa voidaan syventää tekstisivustojen avulla. Sivustoon liittyy kaksi tehtävää, jotka molemmat sisältävät sekä kokeellisuutta että mallinnusta. Tulostettavia dokumentteja. Sivusto on ensisijaisesti tarkotettu lukion opettajille, joille sivustot toimivat teoriapakettina ja ideapankkina, josta voi ottaa elementtejä esimerkiksi vaikka isomerian tai orgaanisten yhdisteryhmien opetukseen. Sivusto sopii myös lukiolaisille.
Asiasanat: kemia hyönteiset mallintaminen empiirinen tutkimus miellekartat

> Perhosia
Ympäristötiedon harjoitustehtävä, jossa tavoitteena on tunnistaa kuusi perhoslajia. Monivalintatehtäviä. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: perhoset biologia hyönteiset ympäristö- ja luonnontieto

> Hyönteisvisa (perunakellari)
Ympäristötiedon harjoitustehtävä, jossa tavoitteena on tunnistaa hyönteiset. Monivalintatehtävä, jossa testataan oppilaan hyönteistietoa; kymmenen kysymystä. Oppimisen kohteena hyönteisen osat, niiden määrä, mm. jalkojen määrä jne. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 350 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: hyönteiset biologia

> Sudenkorento
Mustavalkoinen viivapiirros sudenkorennosta.
Asiasanat: eläimet sudenkorennot kankaanpainanta hyönteiset käsiteollisuus tekstiilitaide tekstiilit hyönteinen

> Silkkiperhonen
Mustavalkoinen viivapiirros silkkiperhosesta.
Asiasanat: hyönteiset eläimet kankaanpainanta tekstiilitaide tekstiilit hyönteinen käsiteollisuus silkkiperhonen

> Perhonen
Mustavalkoinen viivapiirros perhosesta.
Asiasanat: kankaanpainanta perhoset hyönteiset tekstiilit käsiteollisuus hyönteinen tekstiilitaide

> Perhonen
Mustavalkoinen viivapiirros perhosesta.
Asiasanat: kankaanpainanta hyönteiset perhoset tekstiilitaide tekstiilit käsiteollisuus hyönteinen

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus