Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> SFS-Oppilaitosportaali
SFSedu-sivuston tarkoituksena on antaa tietoa standardeista sekä standardisoinnista ensisijaisesti opiskelijoille ja opettajille. Esimerkkeinä eri ikäryhmille suunnatusta standardien opetuksesta: Peruskoululaisille käytännön esimerkkejä standardien soveltamisesta kuten sähköpistokkeet, kirjelomakkeet, asiakirjastandardit, postinumerot, liikennemerkit…. Lukiolaisille pohdittavaksi vaikka kansainvälisen kaupan lainalaisuuksia, tuotekehitystä, kilpailukykyä ja tietysti kaikkia jo em. käytännön esimerkkejä. Ammattikoulussa standardit ovat yhä tärkeämpi osa käytännön työelämän taitoja ja kuuluvat jo jossain määrin osana opetukseen.
Asiasanat: konetekniikka tietotekniikka ympäristöala logistiikka hallintajärjestelmät tekstiilit tietotekniikka-ala kemia arkkitehtuuri elektroniikka-ala materiaalitekniikka terveydenhuoltoala tuotantotekniikka sähköala paperiteollisuus standardointi laatujärjestelmät null elektroniikka liikenne sähkö tekstiiliteollisuus normit standardit tekstiiliala elintarvikeala automaatio viestintätekniikka metsäteollisuus energia palveluala puuteollisuus liiketalous rakentaminen kauppa

> Puutarhateknologia
Puutarhakoneteknologia- sivusto on tarkoitettu viheralan hoito- ja rakennuskoneiden käytön opiskeluun, tukimateriaaliksi opetukseen ja oppilaiden muistiinpanoiksi. Materiaalissa esitellään viheralueiden hoidossa ja rakentamisessa käytettyjen koneiden teknologiaa – niiden tarkoituksenmukaista käyttöä, käytönaikaisia korjauksia ja huoltoja. Koneiden nimikkeitä on useita ja terminologia on moninaista, joten tässä sivustossa on pyritty yhtenäistämään käsitteitä. Sivustossa on myös tehtäviä ja kysymyksiä, joiden avulla asioita voi pohtia syvällisemmin. Monikäyttöiset sivut näkyvät parhaiten, kun näytön tarkkuus on 1024x768.
Asiasanat: puutarhakoneet puutarhatyöntekijät rakennuskoneet konetekniikka puutarha-ala

> Konetekninen piirtäminen
Tämä oppimateriaali on tarkoitettu käytettäväksi ensisijaisesti verkossa koneenpiirtämisen opiskeluun. Laajuudeltaan ja tavoitteiltaan se vastaa suunnitteluassistentin perustutkintoon liittyvää ja yhteisissä ammatillisissa opinnoissa opiskeltavaa koneteknisen piirtämisen opintojaksoa. Materiaalipaketti on suunniteltu niin joustavaksi ja laaja-alaiseksi, että sitä voivat käyttää: - Ammattioppilaitoksissa suunnitteluassistenteiksi opiskelevat. - Oppisopimuskoulutuksessa perustutkintoon/ammattitutkintoon tähtäävät teollisuudessa opiskelevat. - Yritysten täydennyskoulutukseen osallistuvat henkilöt - Ammattioppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja korkeakoulujen koneenpiirtämisen perusteita opiskelevat henkilöt.
Asiasanat: tekninen piirtäminen konetekniikka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus