Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Sieniretki
Suomi toisena kielenä - oppijoille suunnattu digitaalinen oppimateriaali sienistä. Sienien tunnistamiseen ja sienestämiseen keskittyvä digitaalinen materiaali, joka on suunnattu 3.- 6.- luokkalaisille, suomi toisena kielenä - opiskeleville. Verkkomateriaali kannustaa tutustumaan sieniin ja madaltaa kynnystä lähteä sieniretkelle. Materlaalissa syvennetään opittavaa asiaa erilaisten pelien ja tehtävien avulla. Sieniretkellä seikkailevat viidennellä luokalla olevat suomalainen Mirjam ja maahanmuuttajataustainen Aaron. Miten sieniretkeä voi hyödyntää opetuksessa? Materiaalia voi käyttää opettajajohtoisesti oppitunneilla. Oppilas voi opiskella asiaa omatoimisesti tietokoneella.
Asiasanat: sienet sienenosat sienestys

> Sienivisa
Tavallisten sienien tunnistusvisa, jossa oppii samalla sienestämisen peristaitoja ja sienien kasvupaikkoja. Sienivisa toimii Microsoft Internet Explorer -selaimella, jonka versionumero on 5,0 tai uudempi. Sienivisa on optimoitu Internet Explorer -selaimille. Vanhoilla Netscape -selaimilla visa ei toimi. Varmista, että tietokoneesi äänet ovat päällä.Sienivisa toimii parhaiten DSL- tai ISDN -yhteyksillä.
Asiasanat: sienestys sienet

> Luonnosta sinulle
Sivuilla on tietoa luonnonvaraisista marjoista, sienistä ja yrteistä. Esimerkkejä ja ohjeita on tuotteiden käytöstä ruokana ja koristeena – kaikenlaista tietoa myös luonnontuotealasta, laatuluokituksista ja lainsäädännöstä. Sivustolla on myös erilaisia visoja ja pelejä, joissa voi testata tietojaan luonnontuotteista. Lisäksi marjojen, sienten ja yrttien nimistä on sanastot useilla eri kielillä. Extranetista löytyy aineistoa opettajille. Extranettiin pitää kirjautua.
Asiasanat: luonnonmarjat sienestys marjat laatuluokitukset yrtit luonnontuoteala marjanpoiminta ruokaohjeet luonnontuotteet sienet biologia luonnonvarat ruoka

> Niilo Nupikan sieniseikkailu
Virtuaalinen sieniretki metsään Niilo Nupikka-nimisen hahmon seurassa. Sieniretkellä poimitaan syötäviä sieniä ja opitaan, mistä eri sieniä voi tunnistaa. Sivuston käyttö vaatii selaimeen Flash-laajennuksen.
Asiasanat: sienet luonto-opetus sienestys ympäristökasvatus ympäristö

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus