Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Haihduttaminen - Kasvien nestetasapaino
Sivusto havainnollistaa tekstein, kuvin ja animaatioin kasvien nestetasapainoa. Tuotanto: Unkarin opetushallitus.
Asiasanat: kasvit yhteyttäminen biologia haihdutus (kooste) ympäristö- ja luonnontieto

> Etälukio - biologia - solu ja perinnöllisyys
Etälukion biologian Solu ja perinnöllisyys -kurssilla keskitytään eri solutyyppeihin, niiden ominaisuuksiin ja eroihin. Tässä solun toimintaa käsittelevässä osassa käydään läpi solun vuorovaikutusta ympäristönsä kanssa sekä solun energiataloutta. Toinen osa käsittelee perinnöllisyyttä: tutustutaan perinnöllisyystieteen peruskäsitteisiin, jotka toimivat kuin työkaluina jäljempänä seuraavien asioiden jäsentämisessä.
Asiasanat: evoluutio genotyyppi NY161611 fenotyyppi solubiologia tuma punasolut lipidit NY164071 ekologia mutaatiot DNA bakteerit solut kromosomit virukset mutageenit geenit yhteyttäminen perinnöllisyys populaatiogenetiikka molekyylit hermosolut entsyymit käyminen NY162280

> Haihduttaminen
Oppimisaihiossa esitellään kasvien toimintaa selkeästi animaatioiden ja kuvien avulla. Materiaalista käy ilmi yhteyttämiseen, veden haihduttamiseen ja kasvin huokosten toimintaan liittyvät perusasiat. Materiaali tukee biologian perusopetusta.
Asiasanat: kasvit haihdunta biologia yhteyttäminen biologia kasvi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus