Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 6 kpl
> Oppi&ilo - Lapsille&nuorille
Oppi&ilo on lapsille ja nuorille suunnattu puuhasarja, johon kuuluu paljon erilaisia tietoja ja taitoja kehittäviä tuotteita, kuten kirjoja, pelejä ja puuhakirjoja. Tällä sivustolla on tuotteisiin liittyviä pelejä, jotka harjoittavat mm. puhe- ja kirjoitustaitoja, päättely- ja ongelmanratkaisukykyjä sekä kielten osaamista. Materiaalia voi hyödyntää useammassa oppiaineessa esi- ja perusopetuksessa. Pelien lisäksi sivustolta löytyy myös ohjeita erilaisiin leikkeihin ja askarteluun sekä loruja, satuja ja arvoituksia. Osa materiaalista saattaa vaatia rekisteröitymistä palveluun tai erillisen tuotteen ostamista.
Asiasanat: oppimispelit piirtäminen (taide) arvoitukset pelit askartelu sadut ongelmanratkaisu harjoitukset tarinat päättely leikit laskeminen kirjoittaminen äidinkieli (oppiaineet) englannin kieli ruotsin kieli lukeminen tehtävät ruotsi toisena kielenä

> Kultainen kuutio/matematiikkaleikit/Matikkatihku
Matematiikkaleikkejä kuvaava artikkeli opettajalle erilaisista matematiikkaleikeistä ja toiminnasta erilaisten välineiden avulla ja ilman välineitä.
Asiasanat: leikit matematiikka toiminta artikkelit (julkaisut) välineet

> opperi.fi
Opperi julkaisee opetusmateriaalia ja järjestää koulutusta matematiikkaa opettaville opettajille: miten opetetaan matematiikkaa monipuolisesti erilaiset oppilaat huomioon ottaen. Sivuille on myös koottu materiaalia: opetusvinkkejä, pelejä, kirjoja,kokeita, kartoituksia, musiikkia. Materiaalia saa käyttää ja kopioida vapaasti. Materiaalia voivat käyttää opettajat, kouluavustajat, vanhemmat, isovanhemmat, oppilaat. Opetusvälineet tarkoitettu esikouluun, ala- ja yläluokille. Pelit-sivuille on koottu tietoa kaupallisista ja ei-kaupallisista peleistä matematiikan opetukseen. Matikkalinkit kokoaa lisätietoa Matikkamaista.
Asiasanat: pelit matematiikka leikit

> Unkarilaisvaikutteinen matematiikan opetus (2. luokka)
Materiaali on opettajanopas peruskoulun 2. luokan matematiikkaan. Unkarilaisvaikutteinen matematiikan opetus seuraa Tamás Varga - Eszter Neményi -menetelmää. Materiaali on kurssimuotoinen ja se sisältää ohjeistusta opettajalle sekä runsaasti erilaisia tehtäviä ja leikkejä. Materiaali jakautuu seitsemään eri lukuun, jotka kattavat koko peruskoulun toisen luokan matematiikan opetuksen osa-alueet.
Asiasanat: perusopetus leikit matematiikka geometria opetusaineisto laskeminen tehtävät opetusmenetelmä matematiikka opetusmateriaalit vähennyslasku jakolasku yhteenlasku kertolasku

> Sauvakävely
Sauvakävelyn lajisivuilla on tietoa mm. sauvakäveluharjoituksista sekä välineistä. Aineisto on tarkoitettu perusopetukseen sekä toiselle asteelle. Opettajille on myös ohjeita.
Asiasanat: liikunta leikit voimistelu sauvakävely terveys liikuntakasvatus

> Leikkivinkkejä
Perinneleikkejä ja -lauluja.Toimintaideoita leikkimiseen, leikkien ohjeita, lastenlauluja ja loruja koottuna yhteen. Dokumentin lukemiseen tarvitaan Adobe Reader.
Asiasanat: lastenlaulut leikit liikuntaleikit lorut lapsi pelaaminen

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus