Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Generaattori
Luo sähköä sauvamagneetilla! Löydä fysiikka ilmiön takana tutkimalla magneetteja ja miten voit käyttää niitä saadaksesi hehkulampun syttymään.
Asiasanat: muuntajat generaattorit työ null magnetismi

> Tasks from transformer
Harjoittelutehtävä, jossa tehtävänä on ratkaista muuntajaan liittyviä suureyhtälöitä verrantolaskimella. Kuvioista raahataan siihen merkityt suureet laskimeen, jonka avulla suureyhtälö ratkaistaan. Java-sovelma.
Asiasanat: fysiikka muuntajat sähköoppi sähkötekniikka fysiikka suureyhtälöt

> The function of the transformer
Fysiikan oppimisaihio, joka demonstroi muuntajan toimintaperiaatteen. Toisiokäämin johdinkierrosten määrää on mahdollista muuttaa ja nähdä sen vaikutukset jännitteeseen. Java-sovelma.
Asiasanat: muuntajat sähköoppi fysiikka fysiikka sähkötekniikka käämit

> Sähköjärjestelmät ja LVI-teknisten laitteiden sähkökytkennät
Sähköjärjestelmät ja LVI-teknisten laitteiden sähkökytkennät -oppimisaihio kuvaa pientaloon tulevan sähkön kulun alkaen voimalaitoksilta ja päätyen talokohtaisiin käyttökohteisiin sekä niiden kytkentöihin. Aineiston avulla voidaan tutkia yleistä sähkönjakelujärjestelmää ja pientalon sähkönjakelujärjestelmää. Materiaali sisältää aiheeseen liittyviä tehtäviä sekä linkkejä. Talotekniikan verkko-oppimateriaali sopii sekä lähiopetuksen tueksi että itsenäiseen verkko-opiskeluun. Materiaalissa on käytössä selaimen Flash -laajennus
Asiasanat: sähkö kytkentä sähkönsiirto pientalot muuntajat sähköasemat sähköntuotanto sähkötekniikka talotekniikka voimalat sähköjärjestelmät LVI-tekniikka energia sähköverkot LVI-järjestelmät käyttöjärjestelmät rakentaminen ammatillinen koulutus tekniikka rakennukset

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus