Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Terveellinen ateria
Laajalle osallistujajoukolle soveltuva interaktiivinen ohjelma, jossa käyttäjä pääsee kokoamaan ravitsemussuositusten mukaisen lounaan esimerkkihenkilöille. Käyttäjä voi myös syöttää ohjelmaan omat tietonsa ja harjoitella aterikokonaisuuden kokoamista oman energiantarpeensa mukaan. Tavoitteena on opastaa pysyvään painonhallintaan ja sekä monipuoliseen että terveelliseen ravitsemukseen. Materiaali sisältää linkkejä sekä kotimaisiin että ulkomaisiin ravitsemukseen liittyviin sivustoihin.
Asiasanat: ravitsemussuositukset terveys ravinto ruokalajit painonhallinta ruoka ruoka-aineet ravitsemushäiriöt ravintoaineet ravintoarvo ateriat terveystieto ruokakulttuuri ravitsemus ruokavaliot ravitsemusneuvonta ravitsemuskasvatus vitamiinit energia ravitsemuskasvatus terveyskasvatus terveellisyys virtuaalikoulu

> Terveyttä kasviksilla
Sivuilta löytyy opettajille suunnattuja tulostettavia tai koneelta näytetettäviä opetuskalvoja kasviksiin ja ravitsemukseen liittyen sekä kasvisten kuvakalvot (37 kpl). Lisäksi sivuilla on erilaisia kasvistehtäviä (ristikoita, anagrammeja, yhdistämistehtäviä) tulostettavaksi ja nuorille tehtäväksi annettavaksi, ne ovat pdf-muodossa. Sivusto on tarkoitettu kotitalous-, terveystiedon- ja luokanopettajille sekä kouluterveydenhoitajille, koululaisten hammashuollosta vastaaville ja ravitsemusasiantuntijoille opetuksen ja neuvonnan tueksi. Sivuston sisältöä voivat käyttää hyväkseen myös muut alan neuvontatyötä tekevät sekä kaikki asiasta kiinnostuneet. Nettisivuston aineisto sopii hyvin eri ikäisille ja erilaisille kohderyhmille. Sivustolla olevia aineistoja ja taustatietoja voi käyttää ja hyödyntää parhaaksi katsomallaan tavalla huomioiden oma kohderyhmänsä.
Asiasanat: ruoka-aineet ruokavaliot ruokakulttuuri vihannekset ruoka ravitsemuskasvatus ruoka

> Kauho kouluruokaguruksi
Peli alakoululaisille monipuolisen ruokavalion valintaa varten. Pelissä testataan lautasmallin hallitsemista auttamalla emäntärobottia annostelemaan tarjottimelle kaikki tarvittava ruoka.
Asiasanat: maito (maitovalmisteet) ruokavaliot kouluruokailu ruoka ruokailu kouluelämä koulu ruoka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus