Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Tekstit ja vaikuttaminen - Lukion äidinkieli ja kirjallisuus - Internetix
Internetixin Äidinkielien ja kirjallisuuden verkkokurssi (ÄI3) käsittelee Tekstejä ja vaikuttamista. Kokonaisuus on tarkoitettu lukion äidinkielen opetukseen. Internetixin kurssimateriaalit sisältävät ohjeita kurssien suorittamiseen, kattavasti tietoa aiheesta, kuvia ja tehtäviä.
Asiasanat: tekstit kirjallisuus argumentointi kaunokirjallisuus kirjoittaminen retoriikka vaikuttaminen kielenhuolto äidinkieli medialukutaito äidinkieli (oppiaineet)

> Tekstien rakenteita ja merkityksiä - Lukion äidinkieli ja kirjallisuus - Internetix
Internetixin Äidinkielien ja kirjallisuuden verkkokurssi (ÄI1) käsittelee tekstien rakenteita ja merkityksiä. Kokonaisuus on tarkoitettu lukion äidinkielen opetukseen. Internetixin kurssimateriaalit sisältävät ohjeita kurssien suorittamiseen, kattavasti tietoa aiheesta, kuvia ja tehtäviä.
Asiasanat: kirjoittaminen puheviestintä tekstilajit tekstit kirjallisuus (kirjalliset teokset) äidinkieli (oppiaineet) äidinkieli kaunokirjallisuus

> Kirjallisuuden keinoja ja tulkintaa
Tukimateriaalia kaunokirjallisten tekstien kurssille.Ohjaa kaunokirjallisten tekstien lukemiseen, analyyttiseen keskusteluun ja tulkitsevaan kirjoittamiseen luetun pohjalta. Sisältää tehtäviä.
Asiasanat: fiktio tulkinta tekstilajit kirjalliset teokset kaunokirjallisuus lukeminen kohteen mukaan klassikot kirjoittaminen sisällön mukaan tekstianalyysi kritiikki lukemisvalmiuksien kehittäminen tekstin ymmärtäminen kirjallisuuskritiikki lukeminen kirjallisuus

> Kunnari: Lumoava lukudiplomi - lähtölaskenta lukuharrastukselle
Kunnarin lukusuunnitelma : Lukusuunnitelman tarkoituksena on ohjata oppilaat itsenäiseen ja pitkäjänteiseen työhön. Suunnitelma toimii oppilaan työn runkona, johon hän merkitsee eri tarjottimilta valitsemansa kirjat ja niihin liittyvät tehtävät. Oppilas innostuu lukemaan kaikenlaisia kirjoja ja katsomaan mielenkiintoisia elokuvia, kokee elämyksellisiä luku- ja elokuvankatsomishetkiä, oppii valitsemaan monenlaista luettavaa ja asettamaan itselleen lukutavoitteita, saa lukemisesta uuden harrastuksen ja oppii tehtävien avulla uusia asioita kirjallisuudesta. Tehtävät perustuvat opetussuunnitelmassa määriteltyihin kirjallisuuden opetuksen tavoitteisiin. Tehtävät ovat elämyksellisiä, niin että lukijan oma kokemus välittyy niiden kautta. Kunnarin nimi tulee sanasta kunniakierros. Urheilussa kunniakierros on aina merkki hyvästä suorituksesta.
Asiasanat: lukeminen kaunokirjallisuus elokuvat

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus