Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Käsitteitä ja määrittelyä | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään kestävään kehityksen käsitteisiin ja määrittelyihin. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: ihmiskunta ympäristöongelmat luonto jokamiehenoikeudet kestävä kehitys ekotehokkuus luonnonvarat bruttokansantuote maantiede lähiruoka ympäristö

> Työkortteja energiaopetukseen - Metsä vastaa
Metsä vastaa -verkkopalvelu sisältää kattavasti tietoa Suomen metsistä, metsätaloudesta sekä metsän- ja luonnonhoidosta. Lisäksi palvelussa välitetään metsäalan uutisia ja tietoa tuoreista tutkimustuloksista. Sivusto on Metsätalouden kehittämiskeskus Tapion ylläpitämä yhteiskunnallisen viestinnän palvelu. Työkortteja opetukseen -osion tavoitteena on tutustuttaa oppilaat erilaisiin energialähteisiin sekä energia- ja ympäristöongelmiin. Hyvät ratkaisut energia- ja ympäristöongelmiin ovat tämän päivän teollisuusyhteiskunnan tärkeimpiä kysymyksiä. Modernissa hyvinvointiyhteiskunnassa toimiva energiahuolto on elintärkeää. Työkortit ovat A4-kokoisia ja niiden vaikeusaste vaihtelee. Sivulle on koottu kaikkien kasvikorttien pdf-tiedostojen tulostuslinkit. Työkortit: polttopuu I-III, omakotitalon lämmitys, risutukki, polttoainekuljetukset, polttoaineiden säilytystilat, harrastukset suurennuslasin alla, sähkönkulutus, energialähteiden edut ja haitat.
Asiasanat: ympäristöongelmat energialähteet metsät

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus