Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 6 kpl
> Nuortenlinkki.fi-sivuston päihdekasvatusmateriaalit
Nuortenlinkki.fi-sivusto tarjoaa nuorille suunnattuja tietovisoja ja testejä eri päihteistä ja riippuvuuksista. Testialueen toiminnot ovat helposti hyödynnettävissä yläkoulun oppitunneilla. Tabletilla, tietokoneella tai puhelimella pelattava interaktiivinen tarinapeli Hukkaputki toimii osallistavana puheeksi oton työkaluna päihde- ja mielenterveyskysymyksissä. Sivustolta löytyy lisäksi nuorten tekemiä videosisältöjä eri aiheista.
Asiasanat: sähkösavukkeet päihteet päihteettömyys elämänhallinta huumeet pelaaminen nuuska alkoholi (päihteet) tupakka päihdekasvatus testit mielenterveys riippuvuus

> Terveys ry - Tupakoinnin ehkäisy
Terveys ry:n materiaali tupakoinnin ehkäisyyn nuorille. Sivuilta löytyy oppimateriaali terveystiedon opetuksen tueksi 8-9 luokille sekä toisen asteen terveystiedon opetukseen. Materiaali sisältää tietoa ja tehtäviä seuraavista sisällöistä: Tupakkamainonta ja sponsorointi, Tupakka urheilumaailmassa, Musiikkibisnes ja tupakka, Brändilähettiläät, Uusmedia sekä Naiset ja lapset tupakkamarkkinoinnin kohteena. Myös opettajan opas on ladattavissa sivuilta, sekä sivuilla on linkki Metropolia ammattikorkeakoulun tekemiin animaatiohin.
Asiasanat: tupakansavu NY144554 tupakkatuotteet tupakka tupakointi

> Työkalupakki: Työkaluja tupakoimattomuuden edistämiseen
Työkalupakki on tupakointia käsittelevä verkkosivusto opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville. Sivusto tarjoaa ajankohtaista tietoa tupakasta sekä valmista materiaalia tehtävistä videopätkiin hyödynnettäväksi oppitunneilla, nuortentoiminnassa ja vanhempainilloissa. Työkalupakki sisältää omat osionsa alakouluille, yläkouluille ja lukioille, ammatillisille oppilaitoksille sekä seurakunnille.
Asiasanat: syöpätaudit riippuvuus tupakka tupakkatuotteet

> Tietoa tupakoinnista & opetusideoita alakoulu
Jokaiseen aihealueeseen kuuluu lyhyt johdatus teemaan ja harjoituksia eri luokka-asteille ensimmäisestä luokasta kuudenteen luokkaan. Harjoitukset on ryhmiteltu luokka-asteiden mukaan kolmeen ryhmään eli 1.-2. –luokkalaisille, 3.-4. –luokkalaisille ja 5.-6. –luokkalaisille. Osa tehtävistä soveltuu useammalle luokka-asteelle. Tehtävät on ryhmitelty Tehtävät-laatikkoon. Sivustoa voi hyödyntää opetuksessa palasina, järjestyksessä aihealueittain alusta loppuun tai esimerkiksi osana terveyteen tai hyvään oloon keskittyvää teemaviikkoa. Harjoituksia voidaan hyödyntää erilaisessa alakouluikäisten kasvatustyössä koulusta harrasteryhmiin.Tehtävien ja kysymysten tavoitteena on lähestyä tupakointia yllättävistäkin näkökulmista, ja näin herättää keskustelua sekä kannustaa ottamaan kantaa - parhaimmassa tapauksessa saada aikaan oivalluksia niin oppilaissa kuin opettajissakin.
Asiasanat: syöpätaudit tupakkatuotteet tupakka riippuvuus

> Fressisedu
Monipuolisia materiaaleja ja työkaluja nuorten nikotiinittomuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen.
Asiasanat: nuorisotyö tupakka vieroitus terveys syöpätaudit riippuvuus

> Tupakkatuotteet
Viivapiirros esittää tupakkatuotteita kaupan hyllyssä.
Asiasanat: savukkeet kauppa tupakka sikarit nautintoaineet tupakka (nautintoainekasvit) tupakkatuotteet kauppa tupakointi arkielämä yritys

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus