Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 47 kpl
1 2 3 4 5 | seuraava >>
> Käsityöohjeita
Oppimateriaaleja ja virikkeitä kokeneelta www-julkaisijalta ja TVT-soveltajalta.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöt

> Neulonta
Peruskolun käsityöopettajille ja oppilaille tehty laaja sivusto neulonnasta. Materiaali sisältää 350 sivua, joiden teemoina ovat: Mitä neulonta on, tekniikka ja rakenne oikea ja vasenkätisille, neulokset, neuleiden suunnittelu, asusteita ja vaatteita, pientä kivaa puikoilla, koti ja sisustus, kulttuuri ja perinne, esittelyjä, testejä ja tehtäviä, linkkejä. Materiaali sopii myös ammatilliseen koulutukseen ja opettajakoulutuksessa käytettäväksi materiaaliksi.
Asiasanat: neulonta käsityöala käsityöt käsityöohjeet käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityökasvatus

> Punotut kahvikassit
Peruskoulun oppilaille tehty opas punotun kahvikassin tekemisen tueksi. Materiaali sisältää kuvat ja ohjeet, joita voi käyttää oppitunnin osana. Materiaalissa on myös ideakuvia erilaisista kassimalleista.
Asiasanat: käsityöala käsityöohjeet käsityöperinne käsityökasvatus punontatyöt käsityöt käsityö (toiminta)

> Neljän nauhan pyöreä punos
Peruskoulun oppilaille tehty opas pyöreän punoksen tekemiseen neljällä nauhalla. Opas sisältää kuvat ja työohjeet työskentelyn eri vaiheista ja se sopii hyvin käytettäväksi oppitunnin osana.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöala käsityöt käsityökasvatus käsityöohjeet punokset

> Haarukkanyöriä huovutukseen
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas haarukkanyörin tekemiseen. Materiaali sisältää valokuvat ja ohjeet työskentelyn ei vaiheista ja se sopii käytettäväksi oppitunnin osana.
Asiasanat: käsityöt käsityökasvatus käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityöala punokset huovutus

> Ystävännauhoja USA:sta
Peruskoulun 9.lk käsityötunnille tehty esitys nauhatöistä. Materiaali sopii virikemateriaaliksi ennen työskentelyä.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityöala käsityöohjeet käsityöt punokset nauhat

> Solmeiltu koru
Peruskoulun oppilaille tehty opas solmeillun korun tekemiseen. Materiaali sisältää valokuvat ja työohjeet vaiheittain. Se sopii oppitunnin osaksi.
Asiasanat: käsityöt punokset käsityökasvatus käsityöala käsityö (toiminta) käsityöohjeet nauhat

> Länsisuomalainen fransuperinne
Peruskoulun oppilaille tehty harjoituskokonaisuus Fransu-tekniikasta. Materiaalin sisältöteemat ovat: Perinnekäsityöt, Fransun historiaa, Fransun käyttötapoja, Fransun solmimisessa tarvitavat välineet, Fransun solmintapinnan nimitykset, Fransusolmut, Kirjallisuutta Fransu-tekniikasta ja solmintaohje avainperää tai kirjainmerkkiä varten. Osioissa on esitelty taustatietoa, jonka jälkeen oppilas tekee yhden harjoituksen kussakin osiossa. Oppilas saa oikean vastauksen itselleen näkyviin. Materiaali on myös tulostettavassa doc-muodossa.
Asiasanat: käsityöt käsityöohjeet punokset nauhat käsityökasvatus käsityö (toiminta) käsityöala perinnekäsityöt fransu fransu-tekniikka

> Avainnauha lautanauhasta
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas avainnauhan tekemiseen lautanauhasta. Materiaalin sisältökokonaisuudet ovat: Avainnauhan tarvikkeet, mallin suunnittelu, loimen luominen avainnauhan kokoaminen ja malleja erilaisista lautanauhoista. Materiaalia voi käyttää työohjeena työskentelyn eri vaiheissa.
Asiasanat: käsityöt käsityö (toiminta) nauhat käsityöala käsityökasvatus punokset käsityöohjeet kudonta

> Pirtanauha
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas pirtanauhan tekemiseen. Materiaalin sisältöteemat ovat: historia, tekniikat, välineet, suunnittelu ja ohje. Materiaalia voi käyttää oppitunnin osana työskentelyvaiheiden tukena.
Asiasanat: käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityöt käsityöperinne käsityöala kudonta

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus