Tähän blogiin on koottu lähinnä lukion biologian ja maantieteen kursseihin, tvt:n käyttöön sekä harrastuksiini liittyviä nettisivuja rss- syötteinä ja linkkilistoina
Asiasanat:
luonnontieteetluontomaantiedebiologia
Hyvin suunniteltu oppimisympäristö mahdollistaa oppilaan syvällisen ja monipuolisen ymmärryksen oppimisen kohteena olevista ilmiöistä. Tutkivaan ja kokeelliseen työskentelyyn tarvitaan sopivat opetustilat, tutkimus- ja laboratoriovälineitä sekä mahdollisuus hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa. Luonnontieteiden opetus voi tapahtua koulussa tai koulun ulkopuolisessa oppimisympäristössä.
Tämä opas antaa suosituksia luonnontieteiden opetuksen opetustiloista, kalusteista ja välineistä sekä vinkkejä uuden teknologian hyödyntämisestä opetuksessa. Lisäksi opas sisältää määräykset ja ohjeet työturvallisuudesta. Esitetyt ehdotukset on laadittu perusopetuksen ja lukiokoulutuksen tarpeita varten.
Asiasanat:
käsikirjatoppimisympäristöopetustilatlaboratoriovälineettutkimusvälineetkalusteetluonnontieteetopetusvälineetopas
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee ja tutkii painovoimaa, kitkaa, ilman- ja vedenvastusta, liikkumista ja liikennettä, Maan ja Kuun liikkeitä, aurinkokunnan rakentetta ja tähtitaivasta. Materiaali sisältää 9 videota ja 2 tehtävää aiheeseen liittyen. Teemakokonaisuus on tarkoitettu alakoulun kemian oppitunneille.
Asiasanat:
kitkaluonnontieteetkemialuontogravitaatioaurinkokunnat
Ydinasiaa-verkko-oppimateriaali on peruspaketti säteilystä ja ydinsähköstä peruskoulun ja lukion luonnontieteiden opetuksen tueksi. Tutuksi tulevat niin säteilyn ja ydinsähkön historia, ketjureaktio, puoliintumisaika, eri säteilylajit, erilaiset isotoopit, ydinvoimalaitoksen toiminta, ydinjätteen loppusijoitus kuin säteilyn muu hyötykäyttö. Opetin.fi-verkkopalvelussa on oma Ydinasiaa-verkkoyhteisö, jonne kaikki opettajat ovat tervetulleita. Yhteisössä käydään oppimateriaaliin liittyvää keskustelua sekä jaetaan aiheeseen liittyviä tehtäväkokonaisuuksia oppitunneilla käytettäväksi yläkouluun ja lukioon.
Asiasanat:
luonnontieteetisotoopithistoriasäteilyydinenergiapuoliintumisaikaydinjätteet
Kahdenksan pdf-tiedostoa, joissa runsaasti esimerkkejä matemaattisluonnontieteellisten aineiden opiskelusta ja erilaisista toteutusvaihtoehdoista, esim. osana yritysyhteistyökumppanuutta.Osassa materiaalia tarkka tuntisuunnitelma.
Asiasanat:
luonnontieteettekniikka (tieteet)
Hoksaa on ilmainen verkkolehti, joka kutsuu lukijansa mukaan tutkimaan, kokeilemaan, kyselemään ja ihmettelemään. Materiaali käy osittain myös alaluokkien fysiikka-kemian opetukseen, esim. Aikakone tutustuttaa tieteijöihin ja keksijöihin, Työpajassa voi itse kokeilla ja tutkia esimrkiksi animaatiokuvausta, Laboratoriossa juttuja luonnontieteistä ja tekniikasta. Toimitus -osiossa vinkkejä verkkosivujen rakentamiseen.
Asiasanat:
verkkolehdetluonnontieteet
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.