Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Taksvärkki-kampanja 2009-2010: Tietoa ja taitoa Bolivian alkuperäiskansojen nuorille
Taksvärkki-sivustolla runsaasti ideoita ja vinkkejä siihen, miten tutustua Taksvärkki-kampanjaan nuorten kanssa ja miten käsitellä kampanjaa ja sen teemoja oppitunneilla tai teemapäivänä. Teemoina ovat kulttuuri-identiteetti, syrjintä ja eriarvoisuus, alkuperäiskansat, kaupungistuminen, lasten oikeudet.Verkko-oppimateriaali sisältää virikkeitä ja tehtäviä, joiden avulla tutustua Boliviaan ja alkuperäiskansojen nuorten elämään oppitunneilla. Lisäksi Taksvärkki ry on tuottanut kampanjan ja sen teemojen käsittelyyn oppitunneilla opettajan oppaan, nuoren oppaan, aamunavaus-CD:n, kampanjajulisteen sekä Tulevaisuus kaupungissa? -dvd-dokumentin. Lisäksi on mahdollista tilata kansainvälisyyskouluttaja vierailemaan oppitunnille.
Asiasanat: oikeudet päivätyöt kaupungistuminen eriarvoisuus alkuperäiskansat syrjintä kulttuuri-identiteetti

> Avaruus-Bobo ja toveruuden salaisuus -verkkopeli
Avaruus-Bobo ja toveruuden salaisuus on Suomen Punaisen Ristin tuottama ilmainen verkkopeli. Pelin tavoitteena on opettaa pelaajaa kohtaamaan omassa elämässään esiintyviä syrjintätilanteita ja toimimaan niissä suvaitsevasti ja rakentavasti. Pelin ensisijaisena kohderyhmänä ovat eka- ja tokaluokkalaiset. Lapsi voi pelata peliä yksinkin, mutta suositeltavampaa on pelata pareittain tai pienryhmissä. Pelin loppuun pelaaminen kestää noin 30 minuuttia. Pelaamiseen vaaditaan äänikortilla ja kaiuttimilla varustettu kone, jonka selain on varustettu Macromedia Flash 5.0 -laajennuksella. Pelaamisen jälkeen on hyvä varata aikaa pelin tapahtumien purkukeskusteluun lasten kanssa.
Asiasanat: syrjintä kansainvälisyyskasvatus suvaitsevaisuus tasa-arvo kulttuurienvälinen kasvatus suvaitsevuus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus