Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
> Matkustaminen ja liikkuminen | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee ranskan kielen opintoja. Teemakokonaisuus liittyy on vapaaseen sivistystyöhön, tässä aineistossa käsitellään matkustamista ja liikkumista. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: vapaa sivistystyö ranskan kieli liikkuminen NY165881 Opetushallitus

> Liikkumisessa avustaminen
Liikkumisessa avustaminen -kurssi kuuluu lähihoitajaopiskelijoiden ammatillisiin perusopintoihin. Lähtökohtana on tutkiva oppiminen. Kurssilla opitaan ihmisen luuston ja lihaksiston kehittyminen ja keskeinen sanasto, ihmisen perusliikkumisen kehittyminen, liike- ja asentohoidon merkitys ja toteuttaminen, siirtymisessä avustaminen ja apuvälineiden käyttö sekä ergonomian merkitys hoitotyössä. Verkkokurssilla opitaan myös suunnitelmallisesti omien tietojen kriittistä arviointia ja tietojen hakua eri menetelmin sekä keskustelemaan niin toisten opiskelijoiden kuin ohjaajan kanssa. 
Asiasanat: sosiaaliala avustajat luusto lihakset apuvälineet liikkuminen terveydenhuoltoala lähihoitajat Virtuaalikoulu

> Linja-autoja
Viivapiirros, joka esittää linja-autoja.
Asiasanat: kulkuneuvot liikenne linja-autot linja-autoliikenne liikkuminen matka liikenne kuljetuskalusto matkustaminen

> Liikennevalot
Viivapiirros liikennevaloista.
Asiasanat: liikennemerkit liikennevalot liikenne liikkuminen tiet liikenne liikennekasvatus matkustaminen

> Kulkuopaste
Mustavalkoinen viivapiirros, joka esittää matkakeskuksen kulkuopastetta.
Asiasanat: liikenne opasteet liikkuminen liikennekasvatus liikenne matka kulkuopasteet matkustaminen

> Jalkakäytävä ja pyörätie
Viivapiirros, joka esittää jalkakäytävää ja pyörätietä.
Asiasanat: liikkuminen kevyen liikenteen väylät jalkakäytävät kevyt liikenne liikenne pyörätiet liikennekasvatus liikenne tiet matkustaminen

> Jalankulkija
Mustavalkoinen viivapiirros jalankulkijasta.
Asiasanat: liikkuminen jalankulkijat kävelykadut liikenne kävely kävelytiet liikennekasvatus matka liikenne matkustaminen

> Globaali-ikkuna
Globaalissa-ikkunassa tarkastellaan globalisaatiota kulttuurin, liikkuvuuden, ympäristön, talouden sekä politiikan näkökulmasta. Jokaisessa osiossa on kolme näkökulmaa ja niihin liittyviä tehtäviä. Perustehtävien lisäksi asioita voi pohdiskella erityisesti ihmisoikeuksien ja mediakasvatuksen kannalta. Minä ja globalisaatio -osuudessa tutut henkilöt kertovat videolla omasta suhteestaan globalisaatioon ja sen vaikutuksista elämäänsä. Globaali-ikkuna sopii erityisesti lukiolaisille, esimerkiksi kulttuuri-identiteetti ja kansainvälisyys -aihekokonaisuuden opiskelun tueksi.
Asiasanat: globalisaatio kulttuuri-identiteetti kulttuuri talous kansainvälinen politiikka ympäristö kansainvälisyys liikkuminen kulttuuri kulttuuri-identiteetti globalisaatio ympäristö liikkuvuus kansainväliset suhteet talous

> Liikenneturva
Hyvä verkkosivusto, joka sisältää mm. informaatiota liikenneturvallisuudesta jalankulkijoille, pyöräilijoille, mopoilijoille, autoilijoille ja moottorikelkkailijoille.
Asiasanat: liikenneturvallisuus pyöräily liikkuminen NY154961

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus