Koululaiset, lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat voivat tutustua Postimuseon Tarinoita-perusnäyttelyyn toiminnallisten opastusten ja työpajojen kautta. Tavoitteena on, että oppitunnilla opetettava asia voidaan luokkahuoneen sijaan käsitellä museossa uudessa oppimisympäristössä ja vaihtelevin metodein.
Toiminnalliset opastukset ja työpajat perustuvat kunkin luokka-asteen mukaiseen opetussuunnitelmaan, joten ne ovat vahvasti linkittyneet koulun oppimistavoitteisiin. Aitojen esineiden äärellä, virikkeellisessä ja motivoivassa oppimisympäristössä uuden oppiminen on hauskaa ja antoisaa.
Postimuseossa on sopivat kierroksen esim. lukion HI4 ja HI5 -kurssien (historia-aine) sisältöjä varten.
Asiasanat:
tiedonvälityshelsinkiläisyyspostihistorianäyttelyttutkiva oppiminenpostimerkithistoriantutkimussotajournalismiopintokäynti,opintovierailu,opintoretki
Metsäyhdityksen oppimateriaalissa "Metsä on ystäväsi" on pääasiassa postimerkeillä kuvitettu kertomus soisesta ja routaisesta maasta ja kansasta kaukana Euroopan pohjoisnurkassa. Maasta, josta metsän turvin kehittyi yksi maailman varakkaimmista ja vakaimmista hyvinvointivaltioista. "Metsä on ystäväsi" on postimerkkikokoelma. Tarinassa on käytetty myös ei-filatelistista materiaalia kuten postikortteja, kirjeensulkijoita, tulitikkuetikettejä ym. Siispä tämä on oikeastaan "avoimen luokan postimerkkikokoelma"
Kertomuksen teemoina: Suomi jääkauden jälkeen, ilmasto-olot ja asutus, metsä esiteollisessa Suomessa, paperi ja muut tuotteet, sota ja jälleenrakennus, metsänhoidon alku, puunhankinta, puutavaran kuljetus, metsätuhot ja metsänsuojelu, metsien monikäyttö, metsän arvot, metsä tuo hyvinvointia.
Asiasanat:
puunhankintafilateliapostisotateollisuusjälleenrakentaminenmetsätuhotsodankäyntimetsänsuojelumetsänhoitohyvinvointivaltioasutuspaperiilmastopostikortitasutushistoriasota-aikaesiteollinen yhteiskuntametsätpostileimatglasiaaligeologia
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.