Tietokoneella mallinnettu kemia avaakin ovet vaikeasti ymmärrettävistä kaavoista selkeisiin mallinnuksiin. Sitä uskotaan paremmin. Kun näyttää ensin esim. sidospituuden muuttumisen vaihdettaessa vety klooriin hiilivedyssä, on helpompi selittää miksi tämä tapahtuu kun oppilaat ovat "konkreettisesti" nähneet, että näin todella on. Ohjelmat antavat vapauden kokeilla atomeilla ja molekyyleillä asioita, joita ei olisi aikaisemmin voitu edes kuvitella.Tietokoneavusteinen oppiminen on nuorten mielestä mielenkiintoista ja jännittävää.
Tehtävät voi aloittaa hyvin yksinkertaisten ja tuttujen orgaanisten yhdisteiden kolmiulotteisten rakenteiden hahmottelusta. Sitä mukaa kun tietokone avusteinen kemia alkaa tuntua tutummalta voi siirtyä tutkimaan molekyylin atomien varauksia, sidospituuksia, elektronijakaumia ja molekyylien välisiä vuorovaikutuksia. Mallinnusohjelmia voi helposti ladata netistä. Osassa on ilmaisia demoja, mutta kunnolliset ohjelmat kustantavat jonkin verran, tosin hyötyynsä nähden mitättömän vähän.
Asiasanat:
tietokoneavusteisuustietokoneetmallintaminenkemialliset reaktiotkemiaspektrittietokoneavusteinen opetuskvanttimekaniikkamolekyylibiologiatietokoneavusteinen suunnittelukolmiulotteisuus
Tietokonekommunikaatio on oppimateriaalikokonaisuus, joka käsittää tavanomaisen oppikirjan ja sitä tukevan verkkomateriaalin. Oppimateriaali on tarkoitettu ensisijaisesti ammattioppilaitosten tietotekniikan linjoille, mutta se soveltuu hyvin myös aikuiskoulutukseen ja itseopiskelijoille.
Harjoitustehtävät on ryhmitelty perustehtäviin ja vaikeampiin lisätehtäviin. Perustehtävien vastaukset löytyvät pääsääntöisesti oppikirjasta, lisätehtävien vastauksia joutuu usein etsimään esim. Internetistä. Lisätehtävissä on myös joukko esimerkkejä käytännön tehtävistä. Näiden toteutus riippuu tietysti käytettävissä olevasta laitteistosta.
Oppikirjan keskeiset kuvat on saatavilla verkkosivuilta PDF-tiedostona kalvopohjiksi.
Asiasanat:
tietokoneetviestintä
Englannin kielen harjoitustehtävä,
jossa tavoitteena on testata tietokone-sanojen tietoutta. Tehtävä on sanaristikon muodossa. Tehtävät voi tarkistaa saman tien.
Vihjenappia painamalla saa hätätilanteessa yhden kirjaimen esiin, mutta kokonaispistemäärä pienenee.
Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia,
perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää
eri oppiaineisiin liittyen.
Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin
seuraavasti:
Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6.
Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti,
poikkeuksia voi esiintyä):
Firefox 2: Kaikki.*
Mozilla/Netscape 7: Kaikki.*
Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä.
JavaScript-tuen pitää olla päällä.
Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan
luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin
Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS)
selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat:
englannin kielitietokoneetsanatsanaristikotsanastot
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.