Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 8 kpl
> ENA6 - Tieteen maailma
Internetixin tieteen maailmaa käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion englannin kielen kurssiin (ENA6).
Asiasanat: urheilu Internet mainonta tiede tietokoneet mainokset sanastot koulutus

> Ylin taso | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapakettikokonaisuudessa tutustutaan ylimmän tason puheen ymmärtämiseen. Materiaali on tarkoitettu lukion englannin kielen opetukseen. Materiaali sisältää 23 tehtävää.
Asiasanat: puhe (puhuminen) tietokoneet kuullun ymmärtäminen englannin kieli ymmärtäminen geenit

> Kemiaa mallinnettuna tietokoneella yläkouluun ja lukioon
Tietokoneella mallinnettu kemia avaakin ovet vaikeasti ymmärrettävistä kaavoista selkeisiin mallinnuksiin. Sitä uskotaan paremmin. Kun näyttää ensin esim. sidospituuden muuttumisen vaihdettaessa vety klooriin hiilivedyssä, on helpompi selittää miksi tämä tapahtuu kun oppilaat ovat "konkreettisesti" nähneet, että näin todella on. Ohjelmat antavat vapauden kokeilla atomeilla ja molekyyleillä asioita, joita ei olisi aikaisemmin voitu edes kuvitella.Tietokoneavusteinen oppiminen on nuorten mielestä mielenkiintoista ja jännittävää. Tehtävät voi aloittaa hyvin yksinkertaisten ja tuttujen orgaanisten yhdisteiden kolmiulotteisten rakenteiden hahmottelusta. Sitä mukaa kun tietokone avusteinen kemia alkaa tuntua tutummalta voi siirtyä tutkimaan molekyylin atomien varauksia, sidospituuksia, elektronijakaumia ja molekyylien välisiä vuorovaikutuksia. Mallinnusohjelmia voi helposti ladata netistä. Osassa on ilmaisia demoja, mutta kunnolliset ohjelmat kustantavat jonkin verran, tosin hyötyynsä nähden mitättömän vähän.
Asiasanat: spektrit molekyylibiologia tietokoneavusteisuus tietokoneet mallintaminen kemia tietokoneavusteinen opetus kvanttimekaniikka kemialliset reaktiot tietokoneavusteinen suunnittelu kolmiulotteisuus

> Webopedia: Online Computer Dictionary for Computer and Internet Terms and Definitions
Tietokone- ja verkkoteknologian sanakirja
Asiasanat: tietokoneet englannin kieli Internet

> FOLDOC - Computing Dictionary
Tietokoneiden käyttöön ja maailmaan liittyvän kielen sanasto.
Asiasanat: englannin kieli sanastot tietokoneet

> Tietokonekommunikaatio
Tietokonekommunikaatio on oppimateriaalikokonaisuus, joka käsittää tavanomaisen oppikirjan ja sitä tukevan verkkomateriaalin. Oppimateriaali on tarkoitettu ensisijaisesti ammattioppilaitosten tietotekniikan linjoille, mutta se soveltuu hyvin myös aikuiskoulutukseen ja itseopiskelijoille. Harjoitustehtävät on ryhmitelty perustehtäviin ja vaikeampiin lisätehtäviin. Perustehtävien vastaukset löytyvät pääsääntöisesti oppikirjasta, lisätehtävien vastauksia joutuu usein etsimään esim. Internetistä. Lisätehtävissä on myös joukko esimerkkejä käytännön tehtävistä. Näiden toteutus riippuu tietysti käytettävissä olevasta laitteistosta. Oppikirjan keskeiset kuvat on saatavilla verkkosivuilta PDF-tiedostona kalvopohjiksi.
Asiasanat: tietokoneet viestintä

> Computer vocabulary
Englannin kielen harjoitustehtävä, jossa tavoitteena on testata tietokone-sanojen tietoutta. Tehtävä on sanaristikon muodossa. Tehtävät voi tarkistaa saman tien. Vihjenappia painamalla saa hätätilanteessa yhden kirjaimen esiin, mutta kokonaispistemäärä pienenee. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: tietokoneet sanaristikot englannin kieli sanat sanastot

> Yleisöpääte
Mustavalkoinen viivapiirros naishenkilöstä tietokoneen äärellä.
Asiasanat: tietokoneet asiakkaat tietokone

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus