Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Reaktiot ja energia (KE3) | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa tutustutaan kemiallisiin reaktioihin ja energiaan. Kokonaisuus sisältää 4 videota ja 2 muuta aiheeseen liittyvää materiaalia. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion kemian oppitunneille.
Asiasanat: reaktiot hapan laskeuma energia maakaasu puu (luonnonmateriaalit) öljy kemia

> Aarre maan syvyyksistä
Aarre maan syvyyksistä on virtuaalinen oppimateriaali öljystä ja kaasusta peruskoulun ala-asteikäisille. Sisältö jäsentyy itsenäisiin osiin, joista muodostuu kokonaiskuva siitä, mistä öljy ja maakaasu ovat peräisin ja missä kaikkialla niitä tarvitsemme. Sivusto sisältää paljon tietoa öljyistä ja kaasuista sekä pieniä tehtäviä, joiden avulla tutkitaan öljyn ominaisuuksia. Sivuston täydelliseen näkymiseen tarvitset Shockwave-ohjelman, jonka voi ladata Internetistä. Oppimateriaalin avulla löydät vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi öljy ja kaasu ovat meille tärkeitä? Miten öljy ja kaasu ovat mukana kestävässä kehityksessä? Mitkä kemialliset ja fysikaaliset ilmiöt liittyvät öljyyn ja kaasuun?
Asiasanat: kemialliset ilmiöt kaasut fysikaaliset ilmiöt öljy maakaasu fysikaaliset ilmiöt

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus