Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 18 kpl
1 2 | seuraava >>
> Koulun hyvinvointiprofiili
Kaikkien kouluasteiden oppilaille ja henkilöstölle tehtävä hyvinvointiprofiili. Tutkittavat teemat ovat: tilat ja toiminta, olosuhteet, ihmissuhteet, opiskelu ja koulutyö, itsensä totettamisen mahdollisuudet, terveydentila, parannusehdotukset.
Asiasanat: henkilöstö koulu (ilmiöt) testit oppilaitokset hyvinvointi arviointitutkimus oppilaat opettajat arviointimenetelmät arviointi

> Kieliportfolio verkossa
Kieliportfolio verkossa ajatusten ja käsitteiden esittelyä.
Asiasanat: kielitaito portfoliot arviointi arviointimenetelmät kielen omaksuminen

> Tekstiilityön työvälineristikko
Peruskoulun oppilaille tehty testi oman osaamisen arviointiin. Ristikko sisältää kymmenen sanaa, jotka tulee pystyä täyttämään kahden minuutin aikana. Oppilas saa tarvittaessa lisävihjeitä. Testi sopii oppitunnin osaksi.
Asiasanat: käsityökasvatus testit käsityöala arviointi käsityö (toiminta)

> Käsityötekniikoiden osaaminen
Käsityön opettajan suunnittelun tueksi tehty peruskoulun uusille 7-luokkalaisille tehty sähköinen lomake käsityön osaamisesta. Teemoina neulonta, virkkaus, ompelu, kudonta,huovutus, kirjonta ja kankaanpainanta. Sopii hyvin tehtäväksi oppitunnin osana.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityöohjeet testit arviointi käsityö (toiminta) käsityöala

> Juuremme - testi
Juuremme -testissä tutustutaan käsityön vanhoihin työvälineisiin ja -tapoihin. Yksi esitetyistä vaihtoehdoista on aina oikea ja muut ovat enemmän tai vähemmän keksittyjä. Oikean vaihtoehdon klikkaaminen avaa lisätietoa aiheesta. Oman osaamisen arviointia tukeva testi sopii sekä peruskoulun että ammatillisen oppilaitoksen oppitunnin osaksi.
Asiasanat: arviointi testit käsityöperinne käsityöala käsityökasvatus käsityö (toiminta)

> Villahoitotesti
Peruskoulun oppilaille tehty testi oman osaamisen arviointiin. Monivalintatehtävä sisältää viisi villan hoitamiseen liittyvää kysymystä, joihin oppilas saa heti oikeat vastaukset. Sopii tehtäväksi käsityötunnin osana.
Asiasanat: arviointi villa käsityö (toiminta) käsityöala testit käsityökasvatus

> Tekstiilit ja kestävä kehitys
Peruskoulun oppilaille suunnattu materiaali itseopiskeluun ja oman osaamisen arviointiin. Sisältöalueina ovat: Tekstiilit ja ympäristö, tekstiilit ja ympäristö tietotesti, tekstiilin kuluttajan asennetesti, ideoita ekotöihin, lähteet ja vinkit. Materiaalia voi hyödyntää monikäyttöisesti oppituntien osana.
Asiasanat: kestävä kehitys käsityöala testit käsityökasvatus arviointi tekstiilit käsityö (toiminta)

> Puuvillasanaristikko
Peruskoulun oppilaille tehty testi oman osaamisen arviointiin. Ristikko sisältää kahdeksan puuvillateemaan liittyvää sanaa. Oppilas saa tarvittaessa lisävihjeen tai koko sanan näkyviin. Tehtävä sopii hyvin oppitunnin osaksi.
Asiasanat: käsityökasvatus arviointi käsityö (toiminta) käsityöala puuvilla (luonnonkuidut) testit

> Mitkä materiaalit ovat kyseessä? -testi
Peruskoulun oppilaille tehty testi oman osaamisen arviointiin. Ristikko sisältää 12 käsityömateriaaleihin liittyvää sanaa. Oppilas saa tarvittaessa vihjeen ja koko sanan näkyviin. Tehtävä sopii hyvin oppitunnin osaksi.
Asiasanat: testit materiaalit arviointi käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityöala

> Kuitujen ryhmittely-testi
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty testi oman osaaamisen arviointiin. Testissä on 15 kuitua, jotka oppilas ryhmittelee eläin-, kasvi-, muunto- ja synteettisiin kuituihin. Oppilas pystyy lopuksi tarkistamaan oikeat vastaukset. Testi sopii oppitunnin osaksi.
Asiasanat: kuidut käsityö (toiminta) arviointi testit käsityöala käsityökasvatus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus