Internetixin soluja ja eliömaailmaa käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion biologian kurssiin (BI2).
Asiasanat:
perinnöllisyysmolekyylibiologiasolut
Tietokoneella mallinnettu kemia avaakin ovet vaikeasti ymmärrettävistä kaavoista selkeisiin mallinnuksiin. Sitä uskotaan paremmin. Kun näyttää ensin esim. sidospituuden muuttumisen vaihdettaessa vety klooriin hiilivedyssä, on helpompi selittää miksi tämä tapahtuu kun oppilaat ovat "konkreettisesti" nähneet, että näin todella on. Ohjelmat antavat vapauden kokeilla atomeilla ja molekyyleillä asioita, joita ei olisi aikaisemmin voitu edes kuvitella.Tietokoneavusteinen oppiminen on nuorten mielestä mielenkiintoista ja jännittävää.
Tehtävät voi aloittaa hyvin yksinkertaisten ja tuttujen orgaanisten yhdisteiden kolmiulotteisten rakenteiden hahmottelusta. Sitä mukaa kun tietokone avusteinen kemia alkaa tuntua tutummalta voi siirtyä tutkimaan molekyylin atomien varauksia, sidospituuksia, elektronijakaumia ja molekyylien välisiä vuorovaikutuksia. Mallinnusohjelmia voi helposti ladata netistä. Osassa on ilmaisia demoja, mutta kunnolliset ohjelmat kustantavat jonkin verran, tosin hyötyynsä nähden mitättömän vähän.
Asiasanat:
spektritmolekyylibiologiatietokoneavusteisuustietokoneetmallintaminenkemiatietokoneavusteinen opetuskvanttimekaniikkakemialliset reaktiottietokoneavusteinen suunnittelukolmiulotteisuus
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.