Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 20 kpl
1 2 | seuraava >>
> Arkkitehtuuria pohjoisesta | Expedia.fi
Pohjoismaista on ponnistanut moni menestyvä arkkitehti. Me tunnemme heidän teoksensa kotimaassa, mutta he ovat vaikuttaneet myös ulkomailla. Arkkitehtuuria pohjoisesta näyttää Pohjolan arkkitehtien vaikutuksen ympäri maailmaa.
Asiasanat: arkkitehtuuri

> Arkkitehtuurin löytölaatikko - kasvattajan opas
Kasvattajan opas johdattaa yleistajuisesti arkkitehtuurikasvatukseen, esittelee teeman suhteessa uudistettuun opetussuunnitelmaan ja sisältää helppoja käytännön esimerkkejä rakennetun kulttuuriympäristön ja arkkitehtuurin tutkiskelemiseen.
Asiasanat: arkkitehtuuri arkkitehtuurikasvatus ympäristökasvatus kulttuuriperintö arkkitehtuuri

> SFS-Oppilaitosportaali
SFS tarjoaa opettajille, opiskelijoille ja tutkijoille materiaaleja ja keinoja standardeihin perehtymiseen.
Asiasanat: elintarvikeala tietotekniikka metsäteollisuus tekstiiliteollisuus elektroniikka-ala normit energia null terveydenhuoltoala hallintajärjestelmät logistiikka standardit paperiteollisuus laatujärjestelmät materiaalitekniikka tekstiiliala kemia tekstiilit viestintätekniikka arkkitehtuuri sähköala puuteollisuus tietotekniikka-ala konetekniikka sähkö rakentaminen liiketalous ympäristöala palveluala standardointi liikenne elektroniikka automaatio tuotantotekniikka kauppa

> Saranat.fi - Kulttuuriympäristö verkossa
Keski-Savon kulttuuriympäristöön on nyt mahdollista tutustua netissä. Saranat.fi-sivusto tarjoaa monipuolista opetusmateriaalia oman ympäristön ajallisten kerrosten havainnoimiseen. Sivuilta löytyy alueen rakennusperintöä, arkkitehtuuria ja kulttuurimaisemia esitteleviä verkkonäyttelyitä sekä pelejä (mm. tietovisat ja palapelit), tehtävä- ja työpajapaketteja ja monenlaista muuta materiaalia kulttuuriympäristöteemaan liittyen. Tehtäviä löytyy eri-ikäisille oppijoille päiväkodista lukioon. Saranat.fi -sivuston Galleria -osiossa jokainen pääsee myös itse tuottamaan tietoa kotiseutunsa ympäristöstä, sillä sivuille on mahdollista lähettää kuvia, piirustuksia ja tarinoita esimerkiksi omasta lempimaisemastaan tai -rakennuksesta.
Asiasanat: kulttuuriperintö historia kulttuuriympäristö arkkitehtuuri

> Ampiainen
Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatusta kouluissa tukeva kansallinen verkkosivusto, jossa aineistoja, näyttely ja uutisia. Ampiainen on muotoilun ja arkkitehtuurin teemapäivä kouluissa. Teemapäivällä halutaan herätellä kiinnostusta suunniteltua ympäristöä kohtaan, tarjota kouluille mahdollisuus luoda yhteyksiä oman paikkakunnan arkkitehteihin ja muotoilijoihin sekä lisätä tietoisuutta alan ammatillisista mahdollisuuksista. Ampiainen on tarkoitettu kaikille Suomen kouluille. Se tarjoaa välineitä ja vinkkejä työskennellä koulussa tai oppilaitoksessa muotoilun ja arkkitehtuurin kysymysten parissa. Valtakunnallisena teemapäivänä tarjotaan peruskoulun 7.-9. luokille ja lukioille myös mahdollisuus kutsua suunnittelun ammattilainen vierailemaan koululla kertomassa työstään ja osallistumassa teemapäivän tehtävien työstämiseen. Näiltä sivuilta löydät opetusmateriaalia ja tietoa tapahtumista. Nettinäyttelyssä voit tuoda arkkitehtuurin ja muotoilun parissa
Asiasanat: arkkitehtuuri kuvataide muotoilu muotoiluala kuvataidekasvatus NY152532

> Kalevalan luokkakuva - Kalevala taidetta kouluille
Oppimateriaaleja OPS:ia noudattaen historian, arkkitehtuurin/kuvataiteiden ja äidinkielen opettajille ja oppilaille. Liitty Espoon KULPS-kulttuuri- ja likuntapolkuun.
Asiasanat: äidinkieli arkkitehtuuri NY152532 historia äidinkieli (oppiaineet) kuvataide

> Uutta, vanhaa, vihreää
UUTTA, VANHA, VIHREÄÄ -näyttely käsittelee kestävän kehityksen suhdetta arkkitehtuuriin. Tietoa ja elämyksiä on tarjolla sanoina, kuvina, tiloina ja rakenteina. Esillä on koululaisten ideoita ammattilaisten näkemysten rinnalla, ja kuvakertomus etenee suuresta pieneen: maisemasta ja yhdyskunnasta yksittäiseen rakennukseen, sisätilaan ja yksityiskohtiin.
Asiasanat: arkkitehtuuri kestävä kehitys

> Muotoiloa! - Opettajan opas muotoilukasvatukseen
MUOTOILOA! opettajan opas muotoilukasvatukseen Alan ensimmäinen Suomessa tehty opettajan opas innostaa ottamaan muotoilukasvatuksen osaksi eri oppiaineita. Lähtökohtana on lapsen ja nuoren oma elämismaailma ja keskeistä kokemuksellisuus ja tekemällä oppiminen. Kirja taustoittaa, mitä on muotoilu ja avaa muotoilukasvatuksen käsitettä. Viidessä opetusjaksossa (Tutustuminen muotoiluun, Muotoilun monimuotoisuus, Muotoilu ja ympäristö, Ideasta tuotteeksi ja Tuote maailmalle) on kussakin viisi oppituntikokonaisuutta selkeiden työohjeiden muodossa. Tehtäviä on helppo mukauttaa eri ikäryhmille soveltuviksi. Kirja on maksuton. Tilaukset: www.kerhokeskus.fi Kerhokeskus, Mariankatu 15 A 11, 00170 Helsinki Puh. 09 6962 440 > kerhokeskus@kerhokeskus.fi www.kerhokeskus.fi
Asiasanat: NY152532 muotoilu arkkitehtuuri

> Muotoilun työkaluja opetukseen
Designmuseon muotoilukasvatuksen työkaluja voit hyödyntää oppimateriaalina ja lasten sekä nuorten kanssa yhdessä tekemisessä.
Asiasanat: muotoiluala materiaalit NY152718 muotoilu arkkitehtuuri tekniikka (menetelmät) NY152532

> Arkkitehtuuripeli
Suomen rakennustaiteen museon laatima peli Suomen 1900-luvun rakennusarkkitehtuurista. Peli sisältää Art nouveau, pohjoismainen klassismi, funktionalismi, jälleenrakennuskaus, sodanjälkeinen modernismi.
Asiasanat: rakennusarkkitehdit arkkitehtuuri

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus