Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Jännittävät metallit
Tämä materiaali sisältää kattavan paketin metallien kemiaa ja sähkökemiaa. Työn aikana hyödynnetään kokeellista työskentelyä sekä molekyylimallinnusta. Materiaali sisältää sekä opettajalle että oppilaalle tarkoitetun materiaalin. Opettajan materiaaliin olemme koonneet perusteluja tekemillemme valinnoille ottamalla huomioon mm. erilaiset oppimisympäristöt, korkeamman tason ajattelutaidot, mielekkääseen oppimiseen vaadittavat kemian tietotasot sekä OPS-kytkennän. Lisäksi olemme liittäneet mukaan molekyylimallinnukseen liittyvää tutkimustietoa.
Asiasanat: jännite (kooste) kemia metallit metallioppi sähkökemia verkko-oppimateriaali

> Metallit ja materiaalit (KE4) | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa tutustutaan metalleihin ja materiaaleihin. Kokonaisuus sisältää 4 videota ja 2 muuta aiheeseen liittyvää materiaalia. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion kemian oppitunneille.
Asiasanat: epämetallit sähköenergia kemia sähkökemia materiaalit metallit

> Lukion kemian opetusmateriaalia: Alumiinin kemiaa
Opetuspaketin tarkoituksena on perehdyttää oppilas alumiinin eri ominaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sekä valmistusmenetelmiin. Se myös syventää oppilaan tietoja sähkökemiasta. Sivusto on tarkoitettu kemian opetuksen tueksi lukion syventäville kursseille. Opetuspaketti sisältää sähkökemiaa ja metallikemiaa. Opetuspakettiin kuuluu tiivis tietopaketti alumiinista, erilaisia tehtäviä sekä tietovisa, jolla voi testata tietojansa alumiinista. Tehtävät ovat osittain vaativampia, joita voi tunnilla yhdessä pohtia.
Asiasanat: alumiini sähkökemia kemia

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus