Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Teknokas koneet ja mekanismit
Leikkiä liikkeellä – aihealueen käsittely voidaan aloittaa yksinkertaisilla harjoituksilla, joissa havainnoidaan muodon ja liikkeen suhdetta (rallirulla). Vähitellen edetään monimutkaisempiin mekanismeihin (vipumekanismit, kampikone), sekä yhdistellään opittuja aihepiirejä (esim. vipumekanismit – letkut ja ruiskut). Mekanismin rakentamisen jälkeen lapsia kehotetaan leikittelemään aikaan saadulla liikkeellä. Mitä liike tuo mieleesi? Missä itse voisit sitä käyttää?
Asiasanat: letkut koneet mekanismit kampi ruiskut vipu

> Teknokas-oppimateriaalit
Sivusto, jossa esitellään mm teknologiakasvatuksen perusteita. Teknologia osa-alueet on eritelty omiksi sivuikseen,esimerkiksi "rakenteet" -miksi ihmiset rakentavat? Sivun linkeistä pääset tutustumaan toiminnallisiin tehtävänantoihin sekä opettajille tarkoitettuihin virikemateriaaleihin. Materiaalit on jaoteltu aihealueittain, mutta ne tarjoavat mahdollisuuden myös aihealueiden yhdistelyyn.
Asiasanat: sähkö rakenteet (rakentaminen) robotiikka mekanismit teknologia koneet kemia ilmailu automaatio teknologiakasvatus muotoilu elektroniikka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus