Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 15 kpl
1 2 | seuraava >>
> Oppi&ilo - Lapsille&nuorille
Oppi&ilo on lapsille ja nuorille suunnattu puuhasarja, johon kuuluu paljon erilaisia tietoja ja taitoja kehittäviä tuotteita, kuten kirjoja, pelejä ja puuhakirjoja. Tällä sivustolla on tuotteisiin liittyviä pelejä, jotka harjoittavat mm. puhe- ja kirjoitustaitoja, päättely- ja ongelmanratkaisukykyjä sekä kielten osaamista. Materiaalia voi hyödyntää useammassa oppiaineessa esi- ja perusopetuksessa. Pelien lisäksi sivustolta löytyy myös ohjeita erilaisiin leikkeihin ja askarteluun sekä loruja, satuja ja arvoituksia. Osa materiaalista saattaa vaatia rekisteröitymistä palveluun tai erillisen tuotteen ostamista.
Asiasanat: pelit päättely harjoitukset ongelmanratkaisu tarinat tehtävät laskeminen lukeminen äidinkieli (oppiaineet) kirjoittaminen oppimispelit ruotsi toisena kielenä englannin kieli leikit ruotsin kieli sadut piirustus askartelu arvoitukset

> Karjala / Tilkkutyöt
Kulttuurien museon Rajantakaista Karjalaa -näyttelyn (2008-2009) liittyvä käsityöohje, jossa neuvotaan karjalaisten tilkkutöiden valmistamista.
Asiasanat: tilkkutyöt tekstiilisuunnittelu ompelu karjalaisuus askartelu helmet historia karjalaiset (suomalaiset) tekstiilityö laukut tekstiilitaide ompelutyöt kulttuuri

> Pieni lyhty tuikkukynttilöille
Kuvaamataidon, käsityön askartelutunneille ohjeet tuikkukynttilälyhdyn tekoon kierrätettävistä lasipurkeista. Lyhdyn teko on ohjeistettu vaihe vaiheelta ja sitä tukee valokuvamateriaali.
Asiasanat: kuvaamataito kädentaidot askartelu lyhdyt NY161699 käsityö (toiminta)

> Naamareita kierrätyspaperista ja liisteristä
Ohjeet kasvonaamarien tekemiseen kierrätyspaperista ja liisterimassasta. Tavoitteena on, että oppilas itse valmistaa naamarin. Ajankohtaisista opetustavoitteista riippuen voidaan painottaa eri asioita, kuten kierrättämistä, primitiivikulttuurien taidetta tms.
Asiasanat: kuvaamataito kädentaidot käsityö (toiminta) askartelu NY161699

> Marionettinukkien teko - askartelusta esityksiin
Ohjeet yksinkertaisten marionettinukkien tekemiseen vaihe vaiheelta.
Asiasanat: marionettiteatterit askartelu nuket käsityö (toiminta) kuvaamataito

> Kortti-lyhty
Ohjeet paperisen talo-lyhdyn valmistamiseen.
Asiasanat: käsityö (toiminta) askartelu kuvaamataito kortit visuaalisuus lyhdyt kädentaidot

> Askarrellaan mökkejä
Ohje kuvaamataidon, käsityön tai askartelun avuksi, kun rakennetaan erilaisia mökkejä tai taloja :tonttumökkejä, keskiaikaisia savupirttejä, suurkaupungin kerrostaloja tai oma kaupunki kaavoineen ja arkkitehtitöineen. Vaikeustasoa voidaan säätää riippuen oppilaan iästä ja taidoista.
Asiasanat: käsityö (toiminta) askartelu kuvaamataito kädentaidot

> Kierretty nyöri
Visuaalinen kuvallinen ohje nyörintekemisen ja pyörittämiseen ja materiaalien varaamiseen.
Asiasanat: käsityö (toiminta) narut askartelu langat

> Tekemisen iloa_Wäino Aaltosen koulun alkuopetuksen käsityöaskartelua
Wäinä Aaltosen koulun alkuopettajien laatimat sivut, joita löytää vinkkejä monelta käsityön/askartelun aihealueelta sekä ohjeiden ja mallikuvan kera. Teemoina mm.huovutus, kirjonta, painanta, luonnonmateriaalit, nahkatyöt, ompelu, paperimassatyöt,rautalankatyöt, risutyöt & virkkaus.
Asiasanat: esteettinen kasvatus visuaalisuus käsityö (toiminta) askartelu alkuopetus kädentaidot

> Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus - Uusioaskarteluopas
Pääkaupunkiseudun kierrätyskuksen uusarkasteluopas. Malliaskarteluohjeita, ideoita ja ohjeita luovaan työskentelyyn, esimerkkejä. Askartelun perustekniikat. Materiaalit. Opettajille ja oppilaille.
Asiasanat: askartelu kierrätyskeskukset uusiokäyttö kierrätysmateriaalit ympäristövastuu ympäristökasvatus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus