Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 31 kpl
1 2 3 4 | seuraava >>
> Avainnauha lautanauhasta
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas avainnauhan tekemiseen lautanauhasta. Materiaalin sisältökokonaisuudet ovat: Avainnauhan tarvikkeet, mallin suunnittelu, loimen luominen avainnauhan kokoaminen ja malleja erilaisista lautanauhoista. Materiaalia voi käyttää työohjeena työskentelyn eri vaiheissa.
Asiasanat: käsityöt käsityö (toiminta) nauhat käsityöala käsityökasvatus punokset käsityöohjeet kudonta

> Kuteista matoksi
Peruskoulun 9. lk oppilaiden tekemä ohjeistus miten kuteista tehdään matto. Materiaali on tarkoitettu oppilaiden oppaaksi, joka sisältää kuvat ja lyhyet ohjeistukset. Materiaalia voidaan käyttää oppitunnin osana.
Asiasanat: kudonta käsityöohjeet käsityöala käsityökasvatus

> Pirtanauha
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas pirtanauhan tekemiseen. Materiaalin sisältöteemat ovat: historia, tekniikat, välineet, suunnittelu ja ohje. Materiaalia voi käyttää oppitunnin osana työskentelyvaiheiden tukena.
Asiasanat: käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityöt käsityöperinne käsityöala kudonta

> Paulanauha
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille suunnittelun tueksi tehty verkkopaja kulttuurikasvatuksen integrointiin käsityön opetuksessa. Sopii myös oppilaiden kanssa käytettäväksi ideointivaiheessa. Materiaalin sisältöteemat ovat: Mikä on paulanauha, pirtanauha, oppilaiden suunnitelmia ja kuvia valmiista nauhoista.
Asiasanat: käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityöohjeet kudonta käsityöt käsityökasvatus käsityöala

> Niminauha
Peruskoulun oppilaille tehty opas kudotun niminauhan tekemiseen. Oppitunnin osana käytettävässä materiaalissa kuvataan tarvikkeet ja ohjeet.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityö (toiminta) käsityöala kudonta käsityöohjeet käsityöt

> Satumaisia mattoja Kajaanista
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille tehty ideakuvasto kudotuista matoista. Materiaali ei sisällä ohjeita, mutta sopii myös oppilaiden käyttöön ideointivaiheessa. Matot ovat: Hupilaiva, Bengalin tiikeri, Maijan karitsa, Itäsuomalainen lehmä, matikkamatto, kuumailmapallo, possu, runometsä, sateenkaari, sammakkolampi, saku sammakko, satujen lähde, seepra, satumainen matto, siili.
Asiasanat: käsityöala käsityökasvatus käsityönopettajat kudonta käsityöt käsityö (toiminta)

> Oman suvun tekstiilit - Lepolan kotimuseo
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille ja oppilaille suunnattu esitys, jonka tarkoituksena on toimia perusasteen käsityön opetuksessa kulttuurikasvatuksen integroinnin apuvälineenä. Materiaalin sisältöteemat ovat: vuodetekstiilit, keittiötekstiilit, pukeutuminen, sisustustekstiilit, huonekalut ja työvälineet ja linkkejä museoiden sivuille. Materiaali sopii opettajan suunnittelun tueksi ja oppiaille oppitunnin osana käytettäväksi.
Asiasanat: käsityöala käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityöperinne käsityöt kudonta käsityökasvatus

> Taito- ja taiderasti - Luontopolun varrelta kerättyä
Peruskoulun 7.-9.lk oppilaille tehtävän taito- ja taiderastin ideana on että oppilaille annetaan polun alussa kartan mukana tehtäväksi kerätä luontopolun varrelta materiaalia kudontatekniikalla toteutettaviin töihin. Lopuksi kehikot valmistetaan puusta. Mukana suunnittelussa ja toteutuksessa ovat kuvataiteen, tekstiilityön ja teknisen työn opettajat. Materiaalissa on kuvattu esimerkki taitorastin toteutuksesta opettajien suunnittelun tueksi.
Asiasanat: kudonta tekninen työ (oppiaineet) käsityö (toiminta) kuvataide käsityönopettajat käsityöala käsityökasvatus

> Kudotun kankaan sidos
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas kudotun kankaan sidoksista. Oppitunnin osaksi soveltuvan materiaalin sisältöteemat ovat: Perussidokset, johdetut sidokset, peruskäsitteet ja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Opas sisältää sekä kuvat että ohjeet sidosten tekemiseen.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityö (toiminta) käsityöt käsityöala kudonta käsityöohjeet

> Kudottu kuva hamahelmistä
Hamahelmistä voi kutoa kiinnostavan mosaiikkipintaisen muotokuvan. Työn aloittamiseksi tarvitaan vain kuva, tietokone, jossa on jokin kuvankäsittelyohjelma. Mosaiikkikudoksesta tulee levy, kun työn silittää, myös kolmiulotteisen työn tekeminen on mahdollista tällä tekniikalla. Peruskoulun oppilaille tehty opas miten hamahelmistä voi tehdä kudontun kuvan. Pieni oppitunnin osaksi tehty materiaali sisältää teemat: Tarvikkeet, työkalut, mallikuvan valmistaminen, kuvan kutominen, kuvan silittäminen.
Asiasanat: käsityökasvatus kudonta käsityöt käsityö (toiminta) käsityöala käsityöohjeet

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus