Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 17 kpl
1 2 | seuraava >>
> Sieniretki
Suomi toisena kielenä - oppijoille suunnattu digitaalinen oppimateriaali sienistä. Sienien tunnistamiseen ja sienestämiseen keskittyvä digitaalinen materiaali, joka on suunnattu 3.- 6.- luokkalaisille, suomi toisena kielenä - opiskeleville. Verkkomateriaali kannustaa tutustumaan sieniin ja madaltaa kynnystä lähteä sieniretkelle. Materlaalissa syvennetään opittavaa asiaa erilaisten pelien ja tehtävien avulla. Sieniretkellä seikkailevat viidennellä luokalla olevat suomalainen Mirjam ja maahanmuuttajataustainen Aaron. Miten sieniretkeä voi hyödyntää opetuksessa? Materiaalia voi käyttää opettajajohtoisesti oppitunneilla. Oppilas voi opiskella asiaa omatoimisesti tietokoneella.
Asiasanat: sienestys sienet sienenosat

> Luonnontieteellinen museo: Tietoa ja materiaalia opettajille
Sivut sisältävät tietoa, jonka avulla opettajat voivat suunnitella koululaisryhmien vierailua Luonnontieteelliseen museoon. Parhaimmillaan museovierailu voidaan nähdä kokonaisuutena, johon liittyy etukäteen ja jälkikäteen tapahtuvaa toimintaa koulussa. Sivustolla on myös koululaistehtäviä. Koululaistehtävät on tarkoitettu omatoimisen näyttelyihimme tutustumisen tueksi. Tehtäviä löytyy Suomen luonto- ja Elämän historia -näyttelyihin eri luokka-asteille. Ennen oman luokka-asteen tehtäviin tutustumista kannattaa tutustua yleiseen opettajan avuksi -sivuun. Näiden lisäksi sivuilta löytyy yleisiä tehtäviä kaikille sekä verkko näyttelyitä.
Asiasanat: kasvit sienet ympäristökasvatus nisäkkäät matelijat hyönteiset linnut luonto ympäristö

> Sienivisa
Tavallisten sienien tunnistusvisa, jossa oppii samalla sienestämisen peristaitoja ja sienien kasvupaikkoja. Sienivisa toimii Microsoft Internet Explorer -selaimella, jonka versionumero on 5,0 tai uudempi. Sienivisa on optimoitu Internet Explorer -selaimille. Vanhoilla Netscape -selaimilla visa ei toimi. Varmista, että tietokoneesi äänet ovat päällä.Sienivisa toimii parhaiten DSL- tai ISDN -yhteyksillä.
Asiasanat: sienet sienestys

> Sienet ja mikrobit | Opettaja.tv | yle.fi - alakoulu
Yleisradion opettaja.tv:n Elollinen ja eloton luonto: Sienet ja mikrobit -teemapaketissa tutustutaan sieniin ja niiden tunnistamiseen. Sisältö on tarkoitettu alakoulun ympäristö- ja luonnontiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: ympäristö- ja luonnontieto elolliset fyysiset kokonaisuudet sienet

> Ekosysteemi – Miten luonto toimii? | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti lukion biologian opetukseen, jonka aiheena on ekosysteemi. Materiaali sisältää 18 videota ja kaksi tehtävää.
Asiasanat: ruska kaupunkiekologia käävät elinympäristö sienet kyhmyjoutsen linnut merimetsot (suku) minkki sukkessio piisami vesi jäkälät valkohäntäpeura tulokaslajit -- eläimet supikoira

> Ravintoketju ja elämänvaiheet | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on kasvien ravintoketju ja elämänvaiheet.
Asiasanat: sienet pölytys valo kasvit ravintoketjut

> Ravintoketju | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on ravintoketju. Materiaali sisältää yhden videon ja viisi tehtävää.
Asiasanat: hauki särki sienet ravintoketjut

> Sienet ja mikrobit | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti alakoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on sienet ja mikrobit. Materiaali sisältää 5 videota ja 4 tehtävää.
Asiasanat: elinympäristö käävät sienet mikrobit

> Koululaisen Pinkka, Helsingin yliopisto/Biologian opetusmateriaalia
Koululaisen sienistä kertova Pinkka (lajituntemuksen oppimisympäristö). Sienen nimeä osoittamalla avautuu kortti, jolla on tietoa ja kuvia lajista: puut, pensaat, varvut, ruohovartiset kasvit, saniaiset. Oppilaille ja opettajalle.
Asiasanat: valokuvat biologia sienet

> Koulutehtäviä - Koululaisen Pinkka, Helsingin yliopisto/Biologian opetusmateriaalia
Koulutehtävä-osiossa on yläasteen luokille 7-8 käyttöön laadittuja kasveihin ja sieniin liittyviä valmiita tehtäväpapereita. Myös oppilaat voivat käyttää tehtäviä hyväkseen eri aihepiirien kertauksessa, ja muut ympäristöalan oppilaitokset omien tarpeidensa mukaan. Kunkin tehtävän kohdalla on tehtäväpaperi ja vastaus sekä linkki tietokantaan, jossa tehtävän kasvi- tai sienilajit esitellään lyhyesti. Esittelyssä kustakin lajista on 2-3 kuvaa ja lyhyt kuvaus lajista ja sen kasvupaikkavaatimuksista
Asiasanat: valokuvat oppimisympäristö biologia sienet kasvit

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus