eTwinning on Eurooppalaisen kouluverkon koordinoma verkkopohjainen hanke eurooppalaisten koulujen yhteistyön tiivistämiseksi ja verkossa tapahtuvan opetuksen kehittämiseksi. Se on sisällöllisesti avoin, mikä mahdollistaa työskentelyn erilaisten teemojen parissa. Koko koulu ja sen toimijat voivat osallistua ohjelmaan. eTwinningin eurooppalainen keskusportaali sisältää runsaasti erilaisia työkaluja ja apuvälineitä ystävyyskoulujen käyttöön.
Mukana on jo lähes 30 000 eurooppalaista oppilaitosta. Ohjelmaan osallistuvat kaikki EU-maat sekä Islanti ja Norja. eTwinning on osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa. Suomessa sitä toteuttaa ja koordinoi Opetushallitus. eTwinningin tavoitteena on helpottaa ja lisätä eurooppalaista verkkopohjaista ystävyyskouluyhteistyötä. Kansainvälisen yhteistyön ensisijaisena tarkoituksena eivät ole kouluvierailut, mikä mahdollistaa kansainvälisen ulottuvuuden kaikissa oppilaitoksissa sekä kaikille ikäluokille. Tavoitteena on monitasoinen yhteistyö, joka ei rajoitu kansainväliseen ulottuvuuteen, vaan yhdistää koulua oppilaista rehtoreihin erilaisin pedagogisin toiminnoin. Projektissa ei tarvitse olla kielten tai tietotekniikan asiantuntija. Opettajatkin voivat oppia toisiltaan tai antaa oppilaille vapaammat kädet toteuttaa itseään.
Asiasanat:
eurooppalaisetystävyyskansainvälisyyskasvatustieto- ja viestintätekniikkaprojektioppiminenkansainvälisyysprojektittieto- ja viestintäteknologiaEurooppa
Kurssilla opitaan 1) kiittämään, pyytämään anteeksi, kysymään lupaa ja toivottamaan tervetulleeksi, 2) lisää sukulaisista ja perheestä, 3) tekemään ostoksia, 4)
tilaamaan ravintolassa, 5) majoittumaan hotelliin, 6) asioimaan postissa, pankissa ja liikennevälineissä, 7) käymään lääkärissä, 8) kysymyssanoja, 9) monikkomuotoja ja adjektiiveja sekä 10)
venäläistä kauppakulttuuria. Sisältää tehtäviä.
Asiasanat:
arkielämävenäjän kielisukulaisuuskohteliaisuuskieli ja kieletystävyysihmissuhteetarkielämäetäopetusvenäjän kielikielten opetuslukio
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.