Sivusto on osa Otavan luomaa äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjasarjaa. Sivustolla on musiikkia, tarinoita ja tehtäviä, ja sitä voi hyödyntää myös oppikirjasarjaan tutustumatta. Sivusto on suunniteltu etenkin peruskoulun 1.luokan oppilaille, ja sen tavoitteena on syventää äidinkielen eri osa-alueiden hallintaa verkkoympäristössä. Verkkomateriaali tukee ja täydentää luokkatyöskentelyä ja sitä voi käyttää myös eriyttämisen välineenä. Materiaalia voi niin ikään hyödyntää jo esiopetuksessa lukemisen ja kuuntelemisen harjoittelussa sekä maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opetuksessa.
Asiasanat:
sanatkielen oppiminentarinatäidinkielitehtävätmusiikki (kooste)harjoituksetkielen omaksuminenlauluttavutusmusiikkivideotkuunteleminen (havainnointi ja aistiminen)perusopetus
Kieltenopettaja, TVT-opetuskäytön innovatiivinen kehittäjä ja kouluttaja Anita Nehrenheim
esittelee ja jakaa ideoimiaan ja oppitunneilla testaamiaan uudenlaisia, innostavia työtapoja hyödyntää vapaasta verkosta saatavilla olevaa laadukasta materiaalia kielten opetuksessa.
Palaute oppilailta on vakuuttavaa: paljon työskentelyintoa ja hyviä oppimistuloksia! Musiikin voi integroida opetukseen sellaisena kuin se oikeassa elämässäkin on. Musiikkivideo ja teksti etsitään verkosta, kappale kuunnellaan, sitä lauletaan mukana, tutkitaan tekstiä ja musiikista keskustellaan tai kirjoitetaan mielipiteitä. Voi leikkiä Idols-tuomaria ja kertoa mielipiteensä musiikista ja sen esittäjästä. Musiikkiin liittyvästä tekstistä voi myös tehdä pieniä tehtäviä. Musiikki tai musiikkivideo voi olla myös vain motivoiva välipala tunnin alkuun tai loppuun. Kaikille kouluasteille, kaikki kielet.
Asiasanat:
kuunteleminen (havainnointi ja aistiminen)musiikkivideotmielipiteetyso_musiikki_1laulaminenNY146264
Tietomajakkaan on koottu tietoa puheviestinnästä, puheviestintätaidoista ja erilaisissa puheviestintätilanteissa toimimisesta.
1) Perusteita-osiossa on tietoa puheviestinnän ilmiöistä, jotka tulevat esiin ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa erilaisissa tilanteissa.
2) Esiintyminen-osiossa käsitellään tarkemmin esiintymistaitoja ja niiden opiskelua sekä erilaisia esiintymistilanteita.
3) Viestintä ryhmässä -osiossa on tietoa ryhmässä viestimisen taidoista, ryhmäviestinnän ilmiöistä ja ryhmädynamiikasta puheviestinnän näkökulmasta sekä neuvottelu-ja kokoustaidosta.
4) Tehtävät- osiossa on harjoituksia puheviestintätaitojen kehittämiseksi.
Asiasanat:
NY151387päätöksentekoesiintyminenkuunteleminen (havainnointi ja aistiminen)kielihavainnollistaminenpuheviestintäsanatesiintymispelkokuunteleminenesiintymistaitokohdentaminen
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.