Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Ruokatietoa opettajille
Aineistoja opettajillle varhaiskasvatukseen, ala-asteelle ja yläasteelle. Tietopaketti pitää sisällään mm. Ruuan reitti opetusaineiston leikki-ikäisille : Miten kertoa lapselle, mitä tekemistä jogurtilla on lehmän kanssa? Entä miksi kasviksia pitäisi syödä joka päivä? Tälle sivulle ovat ruoka- ja ravitsemusasiantuntijat koonneet materiaalia ja ideoita aiheen käsittelyyn. Maito-, leipä-, liha-, kala-, kananmuna-, kasvis- ja luomuaiheista on tehty kuvataulu sekä vinkkejä ja taustatietoja ohjaajille opetustuokion pitämistä varten. Kustakin aiheesta voi helposti järjestää myös kokonaisen teemapäivän tai viikon, jolloin aihetta pidetään esillä myös leikkien, tarinoiden ja askartelun avulla. •Lasten sivuilla on videoita maatilan eläimistä •Nuorten sivuilla on Ruuan reitti -tietopaketti,joka on hyvää luettavaa aikuisillekin •Pelit ja testit -sivulle on koottu opettavaisia pelejä ja testejä ruoka-aiheesta Yläasteelle on vinkkejä ja ideoita kotitalouden, terveystiedon, biologian, maantiedon ja muiden aineiden opetukseen.
Asiasanat: viljely terveyskasvatus viljely (viljelykasvien viljely) maito (maitovalmisteet) vihannekset maanviljely leipä munat terveys ruoka-aineet kala (elintarvikkeet)

> Näkkileivät
Viivapiirros, joka esittää näkkileipähyllyä kaupassa.
Asiasanat: elintarvikkeet ruoka-aineet näkkileipä leipomotuotteet kauppa leipä yritys ruoka arkielämä kauppa

> Leipomotuotteet
Viivapiirros leipomotuotteista kaupan hyllyssä.
Asiasanat: kauppa leipä leipomotuotteet elintarvikkeet ruoka arkielämä kauppa

> Laatuvirheitä leipomossa
Oppimateriaalissa tarkastellaan kahta leipuri-kondiittorin opintoihin kuuluvaa taitoa: vaalean ruokaleivän valmistusta pienleipomossa sekä kerman vaahdottamista konditoriassa. Erityisesti paneudutaan yleisimpiin virheisiin, joita eri työvaiheissa tehdään.
Asiasanat: leipomot konditoriatuotteet leipä kerma elintarvikkeet kondiittorit leipominen elintarviketeknologia työnohjaus harjoittelu ammatillinen koulutus virtuaalikoulu

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus