Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 27 kpl
1 2 3 | seuraava >>
> Neulonta
Peruskolun käsityöopettajille ja oppilaille tehty laaja sivusto neulonnasta. Materiaali sisältää 350 sivua, joiden teemoina ovat: Mitä neulonta on, tekniikka ja rakenne oikea ja vasenkätisille, neulokset, neuleiden suunnittelu, asusteita ja vaatteita, pientä kivaa puikoilla, koti ja sisustus, kulttuuri ja perinne, esittelyjä, testejä ja tehtäviä, linkkejä. Materiaali sopii myös ammatilliseen koulutukseen ja opettajakoulutuksessa käytettäväksi materiaaliksi.
Asiasanat: neulonta käsityöala käsityöt käsityöohjeet käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityökasvatus

> Paulanauha
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille suunnittelun tueksi tehty verkkopaja kulttuurikasvatuksen integrointiin käsityön opetuksessa. Sopii myös oppilaiden kanssa käytettäväksi ideointivaiheessa. Materiaalin sisältöteemat ovat: Mikä on paulanauha, pirtanauha, oppilaiden suunnitelmia ja kuvia valmiista nauhoista.
Asiasanat: käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityöohjeet kudonta käsityöt käsityökasvatus käsityöala

> Satumaisia mattoja Kajaanista
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille tehty ideakuvasto kudotuista matoista. Materiaali ei sisällä ohjeita, mutta sopii myös oppilaiden käyttöön ideointivaiheessa. Matot ovat: Hupilaiva, Bengalin tiikeri, Maijan karitsa, Itäsuomalainen lehmä, matikkamatto, kuumailmapallo, possu, runometsä, sateenkaari, sammakkolampi, saku sammakko, satujen lähde, seepra, satumainen matto, siili.
Asiasanat: käsityöala käsityökasvatus käsityönopettajat kudonta käsityöt käsityö (toiminta)

> Taito- ja taiderasti - Luontopolun varrelta kerättyä
Peruskoulun 7.-9.lk oppilaille tehtävän taito- ja taiderastin ideana on että oppilaille annetaan polun alussa kartan mukana tehtäväksi kerätä luontopolun varrelta materiaalia kudontatekniikalla toteutettaviin töihin. Lopuksi kehikot valmistetaan puusta. Mukana suunnittelussa ja toteutuksessa ovat kuvataiteen, tekstiilityön ja teknisen työn opettajat. Materiaalissa on kuvattu esimerkki taitorastin toteutuksesta opettajien suunnittelun tueksi.
Asiasanat: kudonta tekninen työ (oppiaineet) käsityö (toiminta) kuvataide käsityönopettajat käsityöala käsityökasvatus

> Kehyskudonta
Peruskoulun käsityöopettajille ja oppilaille tehty opas kehyskonnasta. Materiaali sisältää aihealueet: yleistä, suunnitelu, työvälineistä, materiaalit, valmistavat toimenpiteet, kutominen, erikoistekniikat, viimeistely ja oppilastöitä. Materiaali sopii hyvin oppitunnin osaksi.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityönopettajat käsityöala kudonta käsityökasvatus

> Tekstiilimateriaalit, ryhmätyö 7. luokkalaisille
Peruskoulun 7. lk opettajlle tehty materiaali tekstiilimateriaalien tuntisuunnittelun tueksi. Avoin ryhmätehtävä toimii myös oppilaiden omatoimisena työskentelynä. Tehtävien toteuttamiseen ryhmä tarvitsee tietokoneluokan (tiedonhaku, tekstinkäsittely,esityksen tekeminen) käyttöönsä. Ryhmätöiden käsittelyssä ja tietojen kirjaamisessa voi käyttää apuna materiaalissa olevaa taulukkoa.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityönopettajat käsityökasvatus käsityöala tekstiilimateriaalit

> Virkkaussanaristikko
Peruskoulun oppilaille tehty virkkaukseen liittyvä osaamisen arviointitehtävä. Ristikossa on kahdeksan sanaa ja oppilas täyttää sanan vihjeen perusteella. Hän saa tarvittaessa lisävihjeen ja oikean vastauksen näkyviin. Sopii hyvin tehtäväksi oppitunnin osana.
Asiasanat: käsityöala käsityönopettajat virkkaus käsityökasvatus arviointi käsityö (toiminta)

> Mikä neulepinta kuvassa on?
Peruskoulun oppilaille tehty osaamisen arviointitesti neulepintojen tunnistamisesta. Testissä on valokuva neulepinnasta ja neljä vaihtoehtoa, joista yksi on oikein. Oppilas saa heti palautetta vastauksen oikeellisuudesta ja hän pääsee testissä eteenpäin kun tehtävä on oikein. Testissä on yhteensä 10 vaihetta ja se sopii toteutettavaksi oppitunnin osana.
Asiasanat: käsityö (toiminta) arviointi käsityönopettajat käsityökasvatus käsityöala neulonta

> Neulemerkki ja neulotut pinnat - osaamisen arviointi
Peruskoulun oppilaille tehty osaamisen arviointitehtävä (22 kysymystä) neulemerkeistä ja neulotuista pinnoista. Oppilas näkee oman tuloksen jokaisen kokonaisuuden jälkeen (3 kokonaisuutta). Tehtävää voidaan käyttää oppitunnin osana.
Asiasanat: käsityö (toiminta) neuletyöt käsityönopettajat käsityökasvatus käsityöala arviointi

> Konekirjontaa vapaasti ohjaten
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille ja oppilaille sekä ammatilliseen koulutukseen soveltuma materiaali konekirjonnasta. Oppitunnin osaksi soveltuva materiaa sisältää kuvat ja työohjeet. Materiaalin sisältökokonaisuudet ovat: vapaa konekirjonta, vapaa konekirjonta katoaville materiaaleille (silittämällä hajoava TERMO-kirjokangas) ja vapaa konekirjonta katoaville materiaaleille (veteen liukuneva solvy- tai avalon kirjontakalvo).
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöt käsityöala käsityönopettajat käsityökasvatus käsityöohjeet

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus