Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Rahapolitiikkapeli
Rahapolitiikkapelissä oppilas pääsee kokeilemaan taitojaan keskuspankin pääjohtajana. Peli kuvaa kymmenen vuoden jaksoa, jonka aikana pelaaja saa neljännesvuosittain tietoa talouden kehityksestä. Pelaaja pyrkii korkoa ohjaamalla rahamarkkinoiden vakauteen ja sitä kautta yhteiskunnan hyvinvointiin.
Asiasanat: rahapolitiikka

> Enemmän eurosta: lukioiden ja ammattikoulujen paketti
Suomen Pankin laatimassa lukioille ja ammattiopistoille tarkoitetussa taloustiedon oppimateriaalissa on tietopaketti taloudesta sisältää paljon sellaista asiaa, jonka osaamista voi testata ja syventää pelien, tietokilpailujen ja muiden tehtävien avulla. Rahapolitiikka-aiheiset tehtävät johdattavat rahapolitiikan perusteisiin. Ne opittuaan voi kokeilla kykyjä keskuspankin pääjohtajana pelaamalla Pelejä ja tietokilpailuja -osiosta löytyvät Rahapolitiikkapeli, Tietovisaa tai Raha- ja hintavisa. Rahanarvolaskurilla voi tutkia, miten rahan arvo on muuttunut 1860-luvulta nykypäivään. Tilastoaiheisten tehtävien avulla voi tulkita tilastokuvioita uudella tarkkuudella. Tehtävät lainoista ja koroista auttavat ymmärtämään, mitä lainaraha todella maksaa. Osa kysymyksistä ja esseetehtävistä ovat hyvinkin vaativia. Niihin vastaaminen edellyttää tiedon hankkimista sekä suomalaisilta että eurooppalaisilta verkkosivuilta.
Asiasanat: pääjohtajat euro euroalue korkopolitiikka korko lainat rahanarvo rahapolitiikka keskuspankit korkolasku taloustieto

> Enemmän eurosta: yläkoululaisten paketti
Suomen Pankin verkko-opintopaketti pyrkii vastaamaan yläkoulun, lukion ja ammattiopiston taloustiedon opetussuunnitelmien tavoitteisiin. Yläkoululaisten oma materiaalin avulla voi tutustua rahatalouden kuvioihin itseksesi, opettajan ohjauksessa tai yhdessä kavereitten kanssa. Sivulla hauska animaatio, hintavakausopas, Suomen Pankin ja Euroopan keskuspankin verkkosivuja. Raha- ja hintavisan tai vaikeamman Tietovisan avulla voi testata opittua. Rahanarvolaskurista voi katsoa, miten rahan arvo on muuttunut 1860-luvulta nykypäivään. Sivulla voi myös kokeilla Rahapolitiikkapeliä, joka on todella haastava. Tehtävät lainoista ja koroista avaavat silmät sille, mitä lainan ottaminen maksaa. Tilastoaiheiset tehtävät perehdyttävät tulkitsemaan tilastoja ja huomaamaan, että tilastokuvioita muokkaamalla voi vaikuttaa niistä tehtäviin tulkintoihin.
Asiasanat: euro rahatalous kansalaistaito rahanarvo pankit lainat rahapolitiikka tilastot hinnat yhteiskuntaoppi euroalue

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus