Kuva:
Oma arvio:
WWW-osoite: http://www.arjenturvallisuus.fi
Nimi:STOP-peli on Sisäisen turvallisuuden opetuspeli
Kuvaus: Sisäisen turvallisuuden opetuspeli eli STOP-peli, opettaa nuorille taitoja ja tietoja turvallisesta elämästä digitaalisen korttipelin keinoin. Pelissä nuoret kohtaavat erilaisia todellisesta elämästä kumpuavia haastavia ja turvattomuuden tunnetta aiheuttavia tilanteita. Ratkaisuja pohditaan yhdessä luokkakavereiden kanssa keskustellen, opettajan johdolla. Pelin sanoma on, että omalla toiminnalla voi vaikuttaa omaan ja muiden turvallisuuteen. Opetussuunnitelmassa itsestä huolehtiminen ja arjen taidot on laaja-alainen osaamisalue (L3), jota tämän pelin pelaaminen ja pelikokemuksen purkaminen tukevat. Peliä voi pelata esimerkiksi terveystiedon ja yhteiskuntaopin tunneilla. Pelissä kulkee kantavana teemana monilukutaito erityisesti digitaalisissa yhteisöissä, joten pelaaminen tukee myös mediataitojen kehittymistä. STOP-pelistä on julkaistu myös erillinen opettajan opas. Peli on pelattavissa sekä suomen että ruotsin kielellä.
Asiasanat: arjen (vapaa) , huolehtiminen (vapaa) , Itsestä (vapaa) , ja (vapaa) , mediataidot (yso) , oppimispelit (yso) , taidot (vapaa) , turvallisuus (yso)
Maksullinen/Maksuton: Maksuton
Oikeudet: Sisäministeriö
Tekijä:
  • ;;Sisäasiainministeriö
Aineiston kieli: sv fi
Muu tekijä: Aniway Oy
  • ;;Aniway Oy
Julkaisija:
  • ;;Sisäasiainministeriö
Kohderyhmän ikä: 13-18
Julkistamisaika:03.04.2018
Osa aineistosta, mistä: http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/160693/SM_9_2018.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Koulutusaste: perusopetus
Koulutusala: Turvallisuus ja liikenne (perusopetus)
Materiaalin laji: Peli
Laajuus: Suppea monikäyttöinen materiaali
Roolit: Oppilas